FILM

Harison Ford – Indijanu Džonsa posle mene neće igrati NIKO!

Iako popularnog avanturistu Indijanu Džonsa igra već 40 godina, glumac Harison Ford (76) koji će se uskoro pojaviti u našim bioskopima sa petim nastavkom čuvenog filma, sasvim je siguran u to da kultnog Indijanu nikada neće prepustiti drugom glumcu. Istina, od 1981. godine kada smo ga prvi put upoznali u safari pantalonama, sa šeširom i […]

Published

on

Iako popularnog avanturistu Indijanu Džonsa igra već 40 godina, glumac Harison Ford (76) koji će se uskoro pojaviti u našim bioskopima sa petim nastavkom čuvenog filma, sasvim je siguran u to da kultnog Indijanu nikada neće prepustiti drugom glumcu.

Istina, od 1981. godine kada smo ga prvi put upoznali u safari pantalonama, sa šeširom i kožnim bičom, i proživeli tokom prethodnih decenija svaku njegovu avanturu kao da je naša, bilo je pokušaja da se priča o Indijani sagleda iz nekog drugog ugla. Tako smo imali spinof o ovom junaku iz mlađih dana, kao i niz video igrica u kojima su glas Indijani dali drugi glumci. Ipak, kada je reč o velikom platnu, Ford smatra da niko nikada ne bi mogao da postigne sa Indijanom to u čemu je on uspeo. Istina je, a mi se slažemo sa time, dve kultne uloge Harisona Forda jesu Indijana Džons i Han Solo iz Ratova zvezda, i zaista bi bilo nezamislivo, a i pogrešno, podariti ove dve uloge drugom glumcu. Makar u realnom vremenu.

„Niko neće biti Indijana kada ja umrem. Ja jesam Indijana. I kad me jednog dana ne bude, neće biti ni mene. Žao mi je što moram da razočaram sve one glumce koji su pomislili da bi me mogli naslediti u toj roli“ – poručio je prilično smelo Ford u razgovoru sa američkim novinarom Kregom Melvinom.

Iako nema jasne poruke da ćemo se sledeće godine oprostiti od Indijane, trebalo bi biti realan i razumeti da je Harison Ford na pragu osamdesetih i da je veoma verovatno da će sledeća godina za Indijanu biti poslednja. Premijera Indijane Džonsa 5 zakazan je za 9. jul 2021.

Foto Promo

Najnovije