Domaće serije

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA: Evo kada STIŽE 2. SEZONA i da li će se Vesna i Uroš POMIRITI

Kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić otkriva da će od druge sezone možda napraviti film

Published

on

Serija “Azbuka našeg života” završena je na kanalu Superstar, dok će se sa njenim junacima gledaoci na TV Prva (ponedeljkom u 21.45) družiti još pet nedelja. Ako je suditi prema reakcijama publike, bila je ovo nesvakidašnja TV priča u kojoj su se mnogi prepoznali, a neke je čak navela da preispitaju svoje živote. Кada sumira utiske, kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić kaže da je serija ispunila njena očekivanja.

– Zadovoljna sam reakcijama publike. Postigli smo upravo ono što smo želeli, a to je da napravimo jednu čestitu, zanimljivu, nesvakidašnju, naizgled običnu priču posmatranu iz nove vizure, na jedan drugačiji način. Ponudili smo publici iskren, prijatan, savremen, lagan, a suštinski dubok sadržaj koji navodi na preispitivanja i nova lica koja nisu toliko zastupljena u domaćem igranom program. I gledaoci su odreagovali na to, vezali se za likove i priču, zavoleli ih i prihvatili – rekla je za “TV novosti” Jelena Bajić Jočić.

Zbog velikog uspeha i na zahtev gledalaca, “Azbuka našeg života” dobiće drugu sezonu:

– Naši junaci, koje je Mirjana izmaštala, a mi im kroz ovu seriju udahnuli živote, nastavljaju da žive i da ispunjavaju svoje sudbine. Tokovi njihovih sudbina su nešto što sada kreiramo. Dakle, oni se neće vrteti u začaranom krugu iste priče, oni idu dalje u svoje živote. Šta će se sve na tim putovanjima dešavati i kakve posledice će tok sudbine imati na njih je nešto čime se mi sada bavimo. Veoma je inspirativno i zabavno, ali nimalo lako, jer ipak smo sami sebi zadali ozbiljan zadatak. Ne smemo razočarati publiku, moramo biti još bolji – kaže Jelena, koja otkriva da će u drugoj sezoni koristiti još jedan Mirjanin roman.

Kreatorka i rediteljka Jelena Bajić Jočić

– U pitanju je jedna veoma značajna i donekle zapostavljena tema, koja mene već dugi niz godina zanima i kojom se bavim, a Mirjana je divno obradila u jednom od svojih romana. Tako da smo odlučili da taj motiv, kao centralnu temu tretiramo u nastavku druge sezone. Кada dođe vreme, objavićemo koja je to tema i koji roman je u pitanju.

Snimanje druge sezone trebalo bi da počne tokom oktobra i trajaće do kraja januara 2023. Nastavak će biti u jesenjem i zimskom ambijentu. O terminima emitovanja odlučiće Telekom Srbija, producent serije, ali Jelena veruje da će biti u sezoni jesen-zima 2023. godine.

– Nastavljamo tamo gde smo stali, ali biće određene vremenske elipse od nekoliko meseci. Imaćemo pojačanje u vidu jedne značajne muške uloge. Vesna i Uroš će negovati svoj odnos i ljubav na jedna poseban način, Ana će se naći u okolnostima na koje nije spremna, Marta i Luka će u krucijalnim trenucima biti oslonac roditeljima, Sunčica i Lidija će imati svoje životne tokove, Relja i Sara… Pa, videćete – otkriva Jelena.

Gledaocima se mnogo dopao odnos između Vesne i njenih prijateljica Sunčice i Lidije, zbog čega je serija dobila i epitet srpski “Seks i grad”. U nastavku serije ovaj trio dobiće veći prostor.

– Lično, jako volim taj fenomenalni trio. Predivne su! Mi vrlo malo iz ovih 10 epizoda znamo o Sunčici i Lidiji. U nastavku ćemo saznati više o njima, njihovoj prošlosti ali i snovima, neostvarenim životnim željama. Takođe, daćemo im zanimljive linije njihovih sudbina, time će ti likovi dobiti još više životnosti.

Na pitanje da li Vesna i Uroš zaslužuju drugu šansu, Jelena odgovara:

– Verujem u pokajanje, da čovek može da se vrati na pravi put. Svi pravimo greške, a oproštaj je jedna od najuzvišenijih duhovnih procesa, tako da verujem da je druga šansa moguća za sve parove koji su doživeli slične sudbine. Ipak, da li će Vesna i Uroš dobiti drugu šansu i da li će oprostiti jedno drugom, ostaje da vidimo u drugoj sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Miša Obradović

Izvor TV novosti

Najnovije