Iz ove perspektive zaista je smešno što je samo pre par godina, gotovo bilo sramota nekome reći da ste – kuvar. A danas je to toliko lep, divan, prestižan i posao koji vam, između ostalog, omogućava da proputujete čitav svet u potrazi za inspiracijom. A neretko da postanete i TV zvezda. Upravo tako je i sa Kertisom Stounom, čija nam druga sezone serijala “Putuj, kuvaj, ponovi: Kertis Stoun” stiže na kanal 24 Kitchen 28. oktobra, po dve epizode petkom u 13.00. Serijal prati Stouna dok putuje po svetu tragajući za novim aromama, a zatim se vraća kući i obučava gledaoce kako da pripreme ukusna jela inspirisana putovanjima.
U epizodama koje otvaraju drugu sezonu, Kertis Stoun putuje u Južnu Australiju, gde priprema fazana i marmeladu sa legendarnim kuvarom Megi Bir. Učiće i kako se šišaju ovce. Zatim se vraća u svoju kuhinju i priprema skounse sa ribizlama natopljenim u soku od nezrelog grožđa. Odmah potom naš kuvar odlazi u Lombardiju sa prijateljem Ričijem. Tamo će zajedno praviti testo za picu i obići pećinu u kojoj se čuva sir. U pici koju pravi, Kertis koristi salumi iz svoje mesare “Gven”. Za kraj će gledaoce zasladiti panakotom sa jagodama.
Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE
Foto Promo 24KITCHEN