Top Story

POTVRĐENO! Evo kada stiže 2. sezona serije KALKANSKI KRUGOVI na male ekrane

Otkriveno i ko je bio inspiracija za lik Velibora, koga tumači Žarko Laušević

Published

on

Dok iščekujemo premijerno prikazivanje druge sezone serije “Kalkanski krugovi”, prvi deo ove misterije reprizira se na Kurir televiziji radnim danima od 22 sata. U deset epizoda prisećamo se dinamične i uzbudljive istorije sukoba dve porodice u šumadijskom selu Dol, a okosnica priče je dugo čuvana tajna iz prošlosti.

Autorsku ekipu predvode scenarista Đorđe Milosavljević i reditelj Milan Karadžić, koji je otkrio kako je uloga Velibora pripala baš Žarku Lauševiću.

– Sa Žarkom sam odrastao. Mi smo kao vrlo mladi i počeli zajedno u amaterskom pozorištu u Podgorici. Laušević je napravio veliku karijeru pre nemilih događaja, a drago mi je što je počeo da se vraća svom poslu. Setili smo se odmah njega kad smo videli lik Velibora. On je neki starac kao Merlin čarobnjak, leči životinje i biljke. Ima svoju tajnu i u tom Zabranu je čuvao svog sina. Bio je on najbolji izbor za tu ulogu. Čekao sam nekoliko dana da pročita scenario. Žare je bio tada u Njujorku, ali nije mu dugo trebalo da odluči. Nazvao me je i rekao: “Milane, ovo želim da igram” – istakao je Karadžić i dodao da je na snimanju najviše problema imao sa svojim rođenim bratom Milutinom.

– Mima voli da se šali, a ja volim disciplinu. Nisam vikao na ekipu, a ni na njega, kao što je umeo da kaže. Nije bilo potrebe da povisim ton – rekao je reditelj. Inače, iza serije stoje produkcijska kuća “Fajerflaj” i Telekom Srbija, a glavne uloge pored Lauševića tumače Vojin Ćetković, Ivana Zečević, Nataša Ninković, Nina Janković Dičić

Druga sezona stiže 2023. godine. Nove epizode trenutno su u montaži.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Najnovije