Primož Dolničar: blago iz tegle je kulinarski serijal gde se ljudi počinju vraćati prirodi i njenim plodovima, a taj trend se održava na našoj kuhinji (24Kitchen, nedelja, od 10.00-10.30). U sezoni kada je priroda najdarežljivija, ne stignemo pojesti sve, ali je zato dobro sačuvati ih u teglicama za vremena kad je priroda škrta.
Ova epizoda se bavi dugoročnim čuvanjem voća u obliku marmelade. Primož odlazi kod gospođe Mete Harej, koja čuva voće kao što su to radile naše bake, uz minimalnu upotrebu šećera. Primož će podeliti recept za ukusan pekmez od borovnica i malina.
U ovoj epizodi Primož će pokazati kako sačuvati dve vrste povrća iz porodice solanum tokom zime. Pečeni patlidžan će staviti u maslinovo ulje, skuvaće dva sosa od paradajza i, za kraj, ukusnu lazanju punjenu patlidžanom i domaćim sosom od paradajza.
Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE
Foto Promo