Silvija Koloka i italijanska kuhinja je kulinarski serijal u kome Silvija Koloka posećuje tri regiona u Italiji koji su joj bliski – Abruco, Le Marke i Molize kako bi ponovo otkrila autentičnu „kuhinju siromašnih“ pripremajući zdrava i topla jela, dostupna svima (24Kitchen, petak, od 18.00-18.30). U svakoj epizodi Silvija upoznaje meštane, kuva u njihovim kuhinjama i daje gledaocima uvid u pravu italijansku istinu slatkog života.
U ovom kulinarskom proslavljanju tradicionalne italijanske kuhinje, Silvija ostaje bez daha kada isprobava hranu na obali Jadranskog mora. Ona uči kako da pretvori masline Le Marke u ukusnu užinu i prenosi porodičnu recepturu za testo na nova pokoljenja.
Sivija odlazi na staru farmu u Le Marke, koja predstavlja pravu sliku ruralne kuhinje, zatim putuje u Abruco na obuku o siromašnom kuvanju i u Toričeli, gde pravi vrhunske njoke od krompira.