DŽON TOROD: MALEZIJSKA AVANTURA u ovoj seriji pridružujemo se Džonu Torodu dok otkriva najbolje od Malezije, otkriva njenu bogatu i složenu kulturu kuvanja (24Kitchen, četvrtak, od 13.00 – dve epizode).
Kuala Lumpur ima velik broj kulinarskih centara u zatvorenom i na otvorenom. Mogu se naći malezijski, indijski, muslimanski i mnogi drugi kulinarski pravci. Neka od jela u ponudi su roti zemičke sa džemom od kokosa i pirinač u listu banane s karijem.
Danas Džon odlazi u severoistočni grad Kota Baru, gde upoznaje Adi Čen i uči tradicionalne tehnike za pripremu neobičnih malezijskih jela kao što su duvan čvarci. Kasnije kuvar Kak Pah priprema solak ladu, jelo od ribe punjene čilijem.
U ovoj epizodi vodič Basira Jusef upoznaje Džona s raznovrsnom kulinarskom ponudom na pijacama Kuala Lumpura. Zajedno jedu i malezijski klasik roti džon. Kasnije se Džon sastaje s kuvarom koji promoviše malezijsku kuhinju u Engleskoj.
Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE
Foto Promo