Domaće serije

CRNA SVADBA 2 – OTKRIVAMO: Evo kada je PREMIJERA NOVE SEZONE!

Sve je spremno za obračun DOBRA I ZLA!

Published

on

CRNA SVADBA 2. SEZONA na kanal SUPERSTAR, kako prenose domaći mediji stiže u decebru ove godine.

U drugoj sezoni „Crne svadbe“ produbljuje se sukob između Sila svetlosti i Sila tame. Nataša Janković (Jelena Đokić), nekada vatreni ateista sada je kaluđerica koja zajedno sa sveštenikom Jovanom (Zlatan Vidović), bivšim inspektorom Banetom Tomićem (Nikola Kojo) i junakom prve sezone, inspektorom tajne službe Petrom Ćirićem (Uliks Fehmiu), udružuje snage kako bi savladali demonsku legiju i sprečili ih da zauzmu svet uz pomoć moćne relikvije – crne ruke koja je pripadala Crnom vojvodi.

– U „Crnoj svadbi“ igram sveštenika Jovana i to je zaista jedna kompleksna uloga. Čovek koji je po svim nekim moralnim načelima ono što zaista pravoslavno lice treba da predstavlja, međutim ima jaku dilemu pošto mu se ukršta ta neka negativna energija koju on u početku ne prepoznaje kao đavola ili kao demona. Jednostavno ima ta neka priviđenja a na kraju shvatamo da je ustvari on glavni junak druge sezone i da je predodređen da povuče sile dobra protiv sile zla. On je u suštini jedan prekriveni junak koji to saznaje dok se priča odvija – priča za „Blic“ Zlatan Vidović.

Dok je u prvoj sezoni glavnog junaka igrao Slavko Štimac, u nastavku „Crne svadbe“ Zlatanu je pripao zaista „veliki zalogaj“.

– Jeste, pogotovo što je ta serija ostavila veliki legat nakon prve sezone koja je zaista bila sjajna. Velika gledanost i odlično napisani scenario, kao i vrhunske uloge. Zaista mislim da smo ovom drugom sezonom još više iskoračili ne samo u produkcijskom smislu nego baš u tom scenarističkom koji nudi mnogo širi dijapazon u odnosu na prvu sezonu koju smo gledali. Inače, tokom snimanja je bilo zaista teških scena. Bilo je scena gde sam morao da visim obešen. Bilo je i scena gde sam bio nag na jednom poljančetu na +40 stepeni Celzijusa. Bilo mi je zaista neprijatno, ali ne smem previše da govorim o tome. Bilo je i puno masovnih scena. Zatvarali smo pola grada zbog snimanja litija koje su bile jako naporne za realizaciju. I čitav taj lik koji, kroz razvoj serije, spoznaje svoju namenu je bio za mene veoma zahtevan da odigram.

Zanimljivo je da Zlatan po drugi put igra lik sveštenika. Bio je upečatljiv i u liku blizanca sveštenika u „Oluji“.

– Očigledno imam neku crtu što reditelji vide kod mene da mogu da odigram sveštenike. Za mene je to kao glumca veliki blagoslov jer ja mnogo učim baš kroz te uloge. Ima kod nas i raznih sveštenika ali opet su negde najskloniji praštanju, razumevanju, toleranciji i veri ne samo u Boga, nego i u čoveka. Mislim da smo mi negde kolektivno ovde izgubili veru jedni u druge a samim tim izgubili i u nešto više, u Boga ili u šta god ko veruje. Tako da je meni mnogo značilo i privatno što igram takve uloge, ne samo višeslojne nego humanistički određene – naglašava umetnik.

Zlatan kaže da je 90 odsto scena imao sa Jelenom Đokić.

– Mi smo u nekom smislu izgledali kao Molder i Skali iz „Dosijea X“. Zajedno smo rešavali misterije. I sa Nikolom Kojo sam imao mnogo zajedničkih scena. Bilo je odlično i zaista smo se lepo slagali na snimanju. On je prijatan i duhovit čovek, šmeker starog kova – kaže glumac.

U novoj sezoni pojavljuje se i Ana Lečić u ulozi Sandre.

– Jako interesantna uloga. Pre nego što su mi ponudili ulogu pogledala sam prvu sezonu i jako mi se dopala. Iako ovaj žanr mistike i horora nije odmah legao, ovaj nastavak je odlično napisan i baš je čudan, ali ne smem da više otkrivam o novim epizodama – priča Ana.

Najnovije