MARK MORIJARTI: KUVAR VAN DUŽNOSTI je kulinarski serijal koji predstavlja jednog od najboljih svetskih kuvara u kuhinji, koji pomaže u pripremi jednostavnih, ali vrhunskih jela. Sada, u novoj sezoni, nagrađivani kuvar Mark Morijarti donosi svoje znanje i iskustvo u kuhinju svakog gledaoca (24Kitchen, četvrtak, od 13.00).
“Kuvar van dužnosti” vraća se od 14. novembra, četvrtkom u 13.00 na kanal 24KITCHEN, a u šest novih epizoda slavni kuvar i omiljeno TV lice Mark Morijarti vodi nas kući. Odlazimo u njegov rodni Ventri, u dom njegovih roditelja, kako bismo istražili ovo priobalno seosko okruženje i otkrili šta je to što je inspirisalo neka od njegovih omiljenih jela. Kao iskusan kuvar u najboljim svetskim restoranima, Mark čvrsto veruje da dobra hrana počinje iz doma. On će nam predstaviti šampione jednostavne hrane i pokazati nam kako da čak i najtradicionalnija svakodnevna jela postanu pomalo posebna. Od čorba od morskih plodova obogaćenih integralnim hlebom za ručak, preko rolnica sa kobasicama za uživanje na plaži, toplih jagnjećih čorbica za prijatne noći, i sezonskih špargli za ručak, do recepta za, kako kaže, najbolju čokoladnu tortu koju će pripremiti za njegovu mamu, Mark će nam dočarati svu magiju njegove kuhinje. Svaka epizoda sadrži nove recepte predstavljene u Markovom prepoznatljivom praktičnom i pristupačnom maniru – korak po korak. “Ovog puta sam želeo da podignem stvari na viši nivo i pokažem da obična jela mogu biti otmena, a da se pritom ne mučite mnogo. Volim da kuvam klasike i da im dodam malo posebnog ‘začina’. Jednostavna jela punog ukusa asocijacija su na dom”, poručuje zvezda serijala, ističući da će gledaoci pronaći recepte uz koje će uživati i u kuvanju i u jelu.
– U svet kulinarstva ušao sam veoma mlad. Sa svega 16 godina počeo sam da radim u kuhinji restorana kao pomoćnik kuvara. Bilo je to vatreno krštenje i jedan od najvećih izazova u mom životu. Iako sam obožavao kuvanje iskustvo rada u kolektivu za mene je bilo nešto novo. Sa takvim pritiskom još se nisam susreo. Bio sam ubeđen da ću se slomiti i da ću odustati od mojih snova. Međutim, imao sam nesebičnu podršku majke koja me je bodrila da se borim i pomogla mi da pronađem snagu u trenutku kad sam bio na kolenima. Njoj sam zahvalan što sam danas tug de jesam – poručuje kulinarska i TV zvezda koja je 2013. ponela laskavu titulu Najboljeg irskog kuvara godine. Tada je imao samo 22 godine.
– Sa novom sezonom “Kuvara van dužnosti” hteo sam da dodam malo svežine formatu na koji su gledaoci naučili. Razmišljao sam šte je to što bismo mogli da uradimo drugačije, a da ostanemo dosledni sebi. Jela koja pripremam uglavnom su od sastojaka koji se mogu naći u Irskoj. Pravim klasične irske obroke i to je suština moje emisije, i nešto što su ljudi zavoleli. Međutim, poznati restorani goste privlače menijem koji je šarenolik i živopisan. Zbog toga sam odlučio da tradicionalnu Irsku začinim aromama sveta. Da vidimo kako bi jela na koja smo navikli izgledala ako bismo im dodali neke druge začine i napravili ih na neki drugi način. I to je suština nove sezone. Pozivam gledaoce da nam se pridružimo i da zajedno eksperimentišemo sa ukusima – poručuje mladi kuvar nagrađen sa dve Mišlenove zvezdice, dodajući da nova sezona krije još jednu značajnu pikanteriju.
– Sve epizode snimali smo u mom porodičnom domu. Gledaoci će imati priliku da vide uslove u kojima sam odrastao i da dožive malog Marka u kuhinji njegove mame. Moji roditelji i dalje žive u ovoj kući tako da su i oni deo serijala. Biće ovo veoma uzbudljivo i emotivno putovanje za sve nas – ističe Morijarti.
Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE
Foto Promo