FILM

Danica Maksimović, junakinja filma JEDINI IZLAZ za FILM I TV OTKRIVA: Evo ŠTA mora da uradi SVAKA glumica da bi postala NAJBOLJA!

Published

on

Ulogu Suzane u psihološkom trileru „Jedini izlaz“ igra diva našeg glumišta Danica Maksimović. U filmu ona tumači lik majke, udovice i svekrve glavne glumice. Suzana ima uspešnu pevačku karijeru, popularnost i moć, koju se ne libi da upotrebi onda kada joj je potrebna.

PROČITAJTE JOŠ LUKA GRBIĆ, zvezda TAJNE VINOVE LOZE za FILM I TV: NAVIJAM za Kristininu i Ivanovu LJUBAV!

– Reditelj Darko Nikolić i ja se poznajemo već dugo. Još pre dvadeset godina kada je hteo da radi svoj prvi film rekao mi je da bi voleo da sarađujemo. To se konačno i ostvarilo. On prati rad pozorišnih glumaca i ima tačnu procenu ko koju ulogu može da iznese, pa je u ulozi Suzane video mene – kaže Danica Maksimović. – Ova uloga je privilegija, veoma me je obradovao ponudom i nadam se da sam opravdala to poverenje.

PROČITAJTE JOŠ Nemanja Velikić za FILM i TV o prekidu rada na emisiji SVITANJE na PINK TV – Nisam u svađi sa Dajanom! Svaki KRAJ je…

Scenario filma je takav, kako kaže Danica Maksimović, da ju je privukao na prvo čitanje. Prema njenim rečima tekst je takav da su i na samom setu neki detalji predlagani.

– Glumac ima tu moć da kada se uhvati u koštac sa ulogom da mu dolaze razne ideje i samo je pitanje da li će reditelj na to pristati. Dosta toga u filmu ima moj pečat, što je dovelo do toga da se scena tačno snimi- otkriva Danica.

PROČITAJTE JOŠ Lidija Vukićević za Film i TV OTKRIVA OGROMNU TAJNU o PANČETI i MILEVI! Evo O ČEMU JE REČ!

– U filmu je bilo scena koje dovode do zaista velikih turbulencija u glumcu. Za njih mora da postoji posebna priprema. Scena u kojoj se susrećem sa snimkom bila je jedna od najtežih. Za nju sam se spremala noć i dan, ali sam na kraju i samu sebe iznenadila onim što sam pokazala. To je ekipa prepoznala i dobila sam ogromni aplauz. To glumcu mnogo znači.

Danica Maksimović smatra da je svakoj glumici važno da se ostvari u ulozi majke, jer se tek onda na jedan poseban način pristupa  glumi. Kako kažem, to se ne odnosi samo na one uloge u kojoj igrate majku, već generalno.

PROČITAJTE JOŠ VAŽNO! TAJNE VINOVE LOZE dobijaju NOVI TERMIN! Evo OD KADA i na KOM KANALU!

Uvek intrigantnoj dami Danici Maksimović poslednjih godina zaštitni znak su naočari. Pomalo zatamljena stakla ramova koji privlače pažnju njen su zaštitni znak i u „Jedinom izlazu“.

– Naočare koje nosim u filmu su moje, ali to je zbog dioptrije koju imam. A i to sam ja. Čak su pojedini komadi odeće koje nosim iz mog ormara, ali u dogovoru sa kostimografom sve je to sjajno uklopljeno – kaže kroz osmeh zanosna Danica Maksimović.

Foto Film i TV

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Najnovije