Connect with us

Top Story

LUKA GRBIĆ, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE za FILM I TV OTKRIVA: Koliko su slični IVAN i NENAD MARAŠ iz JUŽNOG VETRA?

Published

on

Uzbudljiva melodrama sa primesama trilera, a u stvari jedna topla i emotivna porodična TV saga u kojoj tajne iz prošlosti kroje budućnost njenih junaka, serija “Tajne vinove loze” već je dobrano “zagazila” u drugu polovinu. Serijal nastao u saradnji “Telekoma Srbije” i “MetRo” produkcije, koji pratimo svakog dana na kanalu “Supesrstar” od 21.00 vratio nam je na male ekrane žanr telenovele. Rađena po ideji reditelja Dejana Karaklajića i priči Mirjane Bobić Mojsilović, “Tajne vinove loze” vode nas na sever i istok Srbije prateći živote Smiljanića i Tomovića.

PROČITAJTE JOŠ Lidija Vukićević za Film i TV OTKRIVA OGROMNU TAJNU o PANČETI i MILEVI! Evo O ČEMU JE REČ!

Ipak, plivajući u ljubavnoj matici Vere i Vuka, za dah se, na iznenađenje svih, izborila jedna druga ljubav – Ivanova i Kristinina. Mladom glumcu Luki Grbiću, “Tajne” su posle “Južnog vetra” u kom igra Nenada Maraša, brata Bikovićevog Petra, bile odlična odskočna daska, pre svega zbog drugačije prirode njegovog junaka. U ekskluzivnom intervjuu za Film i TV portal Luka Grbić vodi nas na set “Tajne vinove loze” i otkriva sve pikanterije serije koja je raspametila Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ Nemanja Velikić za FILM i TV o prekidu rada na emisiji SVITANJE na PINK TV – Nisam u svađi sa Dajanom! Svaki KRAJ je…

Serija „Tajne vinove loze“ povela nas je sa gradskih ulica u unutrašnjost Srbije. Pokazala nam je da se i na mirnom salašu nadomak Subotice, i u predivnoj okolini Negotina, odvijaju podjednako tragične i potresne životne priče. Da li vam je prijalo što se radnja izmestila iz velikog grada? 

– Lično, više uživam u snimanjima na terenu i uvek biram prirodu u odnosu na grad. Nažalost, najveći deo snimljenog materijala u “Tajnama vinove loze” nastao je u studiju u Beogradu, pa sam ostao uskraćen za pravi život na salašu.

Koji su bili najveći izazovi sa kojima ste susreli formirajući lik Ivana i kako ste ga doživeli? Po čemu se njegovo odrastanje razlikuje od nekog njegovog vršnjaka iz Beograda? Nenada Maraša, recimo?

– Najveći izazov je bio izmestiti se iz divne porodice u kojoj trenutno odrastam, u jednu manje funkcionalnu. Okolnosti u kojima njih dvojica odrastaju su veoma različite, ali osećanja odbačenosti i neshvaćenosti su univerzalna. Zajednička su obojici.

PROČITAJTE JOŠ Mina Obradović, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE za FILM I TV: Verujem u Kristinin i Ivanov SREĆAN KRAJ! A VI?

Šta je to što je povezalo Kristinu i Ivana? Ljubav ili ranjivost?

Tajne-vinove-loze-19

– Ljubav.

Priče nalik njihovoj imaju dozu fatalnosti zbog kojih često ne završe baš dobro. Da imate mogućnost da sednete u stolicu scenariste, kako biste vi zamislili njihov kraj?

– Navijam za ljubav.

Vaša koleginica Mina u jednom od odgovora rekla je, citiramo, „Ljubav – najlepše osećanje na svetu!“.  Šta je za vas to „najlepše osećanje na svetu“? I šta ga čini najlepšim?

– Zadržaću to za sebe.

PROČITAJTE JOŠ Luka Grbić, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE OTKRIVA – OVO je Ivanova NAJBOLNIJA TAJNA!

Koji od likova iz serije „Tajne vinove loze“ vam je najzanimljiviji, i zašto?

– Tetka Ruža. Anita Mančić.

Gledali smo vas u „Južnom vetru“ (i ponovo ćemo vas gledati uskoro), sada vas pratimo u „Tajnama vinove loze“, videli smo vas i u „Švindlerima“, uskoro i u „Košarama“… Niz prilično ozbiljnih rola i projekata se ne prekida. Koliko se promenio Luka od onog (kako to mediji pišu ovih dana) „bucka iz reklame“ do najtraženije mlade TV zvezde?

Ne bih sebe nazvao TV zvezdom, niti živim u svetu šoubiznisa. Samim tim ne mislim da to ima neki uticaj na mene. Taj svet je surov i prevrtljiv. Fabrikuje zvezde i održava ih dok ima korist od njih. Lako je izgubiti sebe u tome, posebno dok ste mladi.

 Koja je nadragocenija lekcija koju vas je šoubiz naučio tokom ove decenije?

– Ako bih dozvolio da me svaki pozitivan komentar digne u nebesa, onda bi me svaki negativan srušio. Valjda sam shvatio da, da bih zadržao zdravlje (pre svega mentalno), moram ostati u kontaktu sa sobom.  Tako da sam i dalje onaj bucko.

PROČITAJTE JOŠ TAJNE VINOVE LOZE ili IGRA SUDBINE? Gledaoci su ODLUČILI! OVA serija je BOLJA!

„Južni vetar“ rasplamsao je jedan TV požar na domaćoj sceni, ali „Tajne vinove loze“ pokazuju da kod gledalaca podjednako dobro prolaze i priče sa elementima melodrame. Koje vam više leže i kakav tip serije biste, možda, vi voleli da vidite na našim televizijama, a koji do sad nismo imali priliku da gledamo?

– Glumački pristup za oba žanra (što se mene tiče) ne razlikuje se mnogo, ali mi više odgovara sporiji ritam snjimanja. Dobar projekat je dobar projekat. Uživao bih u svakom žanru i tematici, ako bi oni bili dobro skrojeni.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement