Emisije

AKISOVO KULINARSKO PUTOVANJE NA KANALU 24KITCHEN

U sredu, 9. oktobra od 14.00

Published

on

AKISOVO KULINARSKO PUTOVANJE na kanalu 24Kitchen u petak, 26. jula od 13.00: Jedan od najpoznatijih grčkih kuvara Akis Petretzikis vraća svoje šerpe i tiganje u orman, ostavlja studio iza sebe i počinje da skuplja kilometre. Njegova misija? Istraživanje kuhinje u najudaljenijim krajevima Grčke u drugoj sezoni kulinarskog serijala “Akisovo kulinarsko putovanje” koja na kanalu 24Kitchen premijerno počinje da se emituje od 12. jula petkom u 13.00.

Od Psare do Epira i od Evrosa do Psiloritisa, naš voljeni kuvar vodi nas u nesvakidašnju gurmansku avanturu. Kuva u ogromnim kazanima, zaviruje u tuđe lonce, plete beli luk, traga za pečurkama, igra oko raskošnih stolova, pravi lokalne testenine, a inspiraciju crpi iz najjedinstvenijih recepata u zemlji. Njegovi saputnici su gledaoci koji predlažu mesta koja bi voleli da vide u serijalu, ali i meštani koji mu pomažu da otkrije šta „visoka gastronomija“ zaista znači u lokalnim kuhinjama, poljima i planinama Grčke.

Označite najudaljenija područja na mapi i pripremite se. Akis nas vodi na ostrva Lezbos, Hios, Psaru, Karpatos, brdoviti Krit, Tinos, Florinu, Grevenu, Konicu, Ksanti, Komotini, severni Evros, kao i do Soluna njegovog detinjstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto National Geographic

Najnovije