Top Story

KONAČNO! Počinje snimanje serije o MIHAJLU PUPINU! EVO koji poznati srpski glumac će igrati slavnog naučnika!

Published

on

U nizu serija koje će narednih godina doći na našemale ekrane je i ona o slavnom sprskom naučniku Mihajlu Pupinu. Seriju o njegovom životu ekranizovaće producentska kuća „Blue Butterfly„. Serija „Pupin“ će imati 10 epizoda, a osim dobro poznatih izuma koje je ostavio čovečanstvu, ovo ostvarenje otkriva i njegova dostignuća manje poznata javnosti, a ključna za događaje koji menjanju svet.

Pročitajte još OTKRIVAMO Piše se DRUGA SEZONA serije TAJNE VINOVE LOZE! EVO šta čeka Veru i Vuka u NASTAVKU!

– Reč je o najvažnijoj stvari kojom sam se u životu bavila. Naš je cilj da život Mihajla Pupina, koji je zasigurno bio jedan od najboljih s ovih prostora, oživimo kroz modernu TV seriju. To je čovek koji je od banatskog pašnjaka stigao do samog vrha svetske nauke. Kao i diplomatije, biznisa i postigao vanserijske rezultate u svim ovim oblastima. Pupin je učinio za Srbiju, u kojoj je rođen. Ali i za Ameriku, u kojoj je stvarao.  Ipak, ovde, u njegovoj domovini, evo ni posle 100 godina, ta priča nije ispričana – poručila je Aneta Ivanović, producent i kreator serije.

Pročitajte još  Stiže nova domaća serije – DECA ZLA! A evo i KADA!

– Tri godine pripremamo ovu seriju, uloženo je mnogo energije i ljubavi jer nam je važno da se priča o Pupinu ispriča na pravi način, da se istina o njemu ukoreni u narodu. Neke stvari su nas učili pogrešno, vreme je da ih ispravimo. Najveća nepravda je uverenje da su Pupin i Tesla bili neprijatelji. U slavu Mihajla Pupina srpska zastava se jedan jedini put vijorila na Beloj kući. Verujem da će uskoro svi u Srbiji znati ko je bio Mihajlo Pupin – rekla je Aneta Ivanović.

Pročitajte još Tajne vinove loze POSLEDNJA EPIZODA – Nenad je ŽIV! Zapalio je VERIN VINOGRAD! Ali to nije SVE!

 

Mihajla Pupina igraće Dragan Mićanović, dok će naučnikovu majku glumiti slavna srpska glumica Branka Katić.

Foto Vikipedija

Najnovije