Top Story

EKSKLUZIVNO Radoš Bajić za FILM i TV: Još čekam seriju koja će SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA skinuti sa TRONA! A EVO i ŠTA će URADITI kada se to DOGODI!

Published

on

Prema zvaničnoj statistici RTS-a i analizi najgledanijih domaćih serija prema sezonama u poslednjih 19 godina, izrađenoj na inicijativu portala Filmitv.rs serija „Selo gori, a baba se češlja“ nalazi se na prvom, ali i na drugom, petom, šestom, devetom i 13. mestu.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – Otkrivamo SVE o drugoj sezoni serije BESA: Ko su novi LIKOVI? Hoće li se Luka i Una POMIRITI? Šta čeka UROŠA u NASTAVKU…

Četvrta sezona “Selo gori, a baba se češlja” sa prosečnim šerom od čak 65 odsto i rejtingom 33,7 % zauzela je prvo mesto. Uz 17 epizoda, koliko broji ovaj ciklus, bilo je u proseku 2.959.000 gledalaca!

Na drugom mestu je treća sezona ove serije, čijih je 26 epizoda redovno gledalo 2.843.000 ljudi, uz prosečan šer 67.3 i rejting 32,3! Peto mesto “Selo” je osvojilo sa prvom sezonom, čije je četiri epizode u proseku pratilo 2.682.000 gledalaca (rejting 30,3 i šer 61,4 odsto). 

PROČITAJTE JOŠ TOP 10 DOMAĆIH SERIJA koje ćemo gledati OVE JESENI! Stižu BESA 2, UBICE MOG OCA 5, PEVAČICA, TOMA…

Peti ciklus upisao se na šesto mesto, sa 2.597.000 gledalaca po epizodi, rejtingom 28,9 i šerom 56,3. Na devetom mestu našao se drugi ciklus, sa rejtingom 26,6, šerom 57,2 i 2.527.000 gledalaca (po epizodi). Poslednja, šesta sezona zabeležila je takođe veliku gledanost – rejting 23,5, šer 48,6 i prosečnu publiku od 2.172.000 ljudi.

Pročitajte još Miloš Biković – TOP 10 NAJBOLJE FILMSKE ULOGE! Nećete verovati KOJA je na PRVOM MESTU!

Veliki uspeh serije „Selo gori, a baba se češlja“ prokomentarisao je i autor, reditelj, scenarista i glavni glumac Radoš Bajić, koji je u izjavi za FilmiTV.rs izrazio zahvalnost milionskom gledalištu koje je poklonilo poverenje njegovom projektu.

– Danas je, nažalost, praksa da svaka serija koja krene u emitovanje, u naručenom PR-u i marketingu „ruši sve rekorde gledanosti“. Na sreću mnogih koautora, umetničkih saradnika, filmskih radnika i 895 glumaca koji su igrali u „Babi“ stvarnost je drugačija. Zahvaljujem profesionalcima iz FilmiTV.rs i RTS-u sto su mi učinili veliku čast i na osnovu službenih podataka o gledanosti TV serija OBELODANILI istinu – da serija SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA suvereno drži prvo mesto u gledanosti na medijskom prostoru Srbije. Očekujem da će neka od 25 serija, koliko se godišnje snima u Srbiji, uspeti da nas skine sa trona. Kad se to desi prvi ću im javno čestitati. SELO GORI je projekat koji se autoru desi samo jednom u životu. Hvala milionskom gledalištu koje mi je poklonilo poverenje. Vaš Radoš.

Pročitajte još EKSKLUZIVNO – Ovo su NAJGLEDANIJE domaće SERIJE u poslednjih 20 GODINA! Zvanično SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA ubedljivo NAJGLEDANIJA!

Foto Marko Mihajlović/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Najnovije