Connect with us

FILM

Miloš Biković – TOP 10 NAJBOLJE FILMSKE ULOGE! Nećete verovati KOJA je na PRVOM MESTU!

Published

on

Piše Saša Oreščanin

Miloš Biković je jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, a ogroman uspeh je doživeo i u Rusiji, čije je državljanstvo dobio početkom ove godine. Dobitnik je brojnih nagrada. Između ostalih i Medalje Puškina, koju mu je 2018. uručio Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Za ovu priliku odabrali smo deset najboljih Bikovićevih filmskih uloga.

10. “Kad ljubav zakasni” (2014.) – Radmilo Tomić

U ovom filmu, snimanom po motivima romana “Samac u braku” Milice Jakovljević Mir-Jam, Biković tumači lik Radmila, uspešnog advokata, i najpoželjnijeg neženje u malom gradu. Iako bračnih ponuda ima napretek, on se ženi Ljiljanom (Brankica Sebastijanović), čije srce, međutim, pripada drugom.

Pročitajte još OTKRIVAMO – Evo KAKO je Miloš Biković zamalo PROKOCKAO karijeru u RUSIJI! U sve je bio umešan DRAGAN BJELOGRLIĆ!

Paralelno sa filmom, snimljena je i serija “Samac u braku”.

Film je režirao Ivan Stefanović, a scenario je napisala Milena Depolo.

Zanimljivo je da su Biković i Sebastijanovićeva i u stvarnom životu bili u ljubavnoj vezi.

9. “Bezdušni 2” (2015.) – Roman Belkin

U drugom delu ove ruske psihološke drame Romana Prigunova, Biković tumači lik Romana Belkina, biznismena, koji je na čelu ruske državne korporacije, koja se bavi finansiranjem inovacija. Roman doživljava nezgodu na surfovanju na Baliju. Nakon što mu junak filma – Maks Andrejev – spasi život, Roman Maksu ponudi posao u Moskvi, što će alarmirati rusku obaveštajnu službu.

Pročitajte još TOP 20 – ovo su NAJGLEDANIJI domaći FILMOVI u 21. veku: ŠOK! JUŽNI VETAR nije na 1. i 2. mestu!

Scenario za ovaj  film, koji je doživeop veliki uspeh u Rusiji, su napisali Sergej Minaev, Fuad Ibragimbekov, Mihael Idov i Andrej Rivkin.

8. “Koma” (2019. ) – Astronom

Nakon misteriozne nesreće, mladi arhitekta se budi u neobičnom svetu, u kojem zakoni fizike ne važe. Biković tumači lik Astronoma, koji jedini može pomoći arhitekti, i ostalim “zatočenicima” ovog čudnog sveta da nađu izlaz.

Pročitajte još Serija JUŽNI VETAR 2 donosi VELIKI PREOKRET! Baću čeka TEŽAK PERIOD! A evo i ZAŠTO!

Ovu filmsku fantaziju režirao je Nikita Argunov.

7. “Izvan granica realnosti” (2018.) – Majkl

U ovom filmu Aleksandra Boguslavskog i Frančeska Ćinkvemanija, Biković tumači lik Majkla, talentovanog kockara, koji vodi računa o svakom potezu, i ne veruje nikome. Planira prevaru u luksuznom evropskom kazinu, ali nailazi na misterioznog protivnika. U ovoj igri on gubi sav novac, i sada mora naći način da plati dug. On okuplja tim eksperata, sa natprirodnim sposobnostima, u nameri da pobedi u kazinu, i vrati dug.

Pročitajte još TOP 10 NAJBOLJIH ULOGA Dragana Nikolića – Od Džimija Barke, preko Prleta i Flojda do Urketa! Ovih 10 rola obeležilo je karijeru slavnog glumca

Pored Bikovića, u ovom filmu igra i Antonio Banderas, čija gluma je ocenjena kao daleko lošija od Bikovićeve.

6. “Sluga” (2019.) – Griša

https://www.youtube.com/watch?v=0cHvqJjZ5os

U ovoj komediji Klima Šipenka, Biković tumači lik bogataša Grigorija (Griše), koji misli da je “iznad zakona”. Kada biva suočen sa zatvorskom kaznom zbog svog bahatog ponašanja, njegov otac preduzima radikalne mere. Nakon izrežirane saobraćajne nezgode, Griša se budi na seoskom imanju, ali godina je 1860.

“To je kritika društva, i to je obračun sa načinom razmišljanja, i sa pojavom u društvu toga što bi Rusi nazvali – mažori. To su mladi arogantni ljudi, koji ne umeju da cene ni stvari oko sebe, a ne umeju da cene ni ljude oko sebe, što je možda još važnije” – rekao je Biković o filmu.

Pročitajte još JUNACI NAŠEG DOBA – Otkrivamo SVE o DRUGOJ SEZONI! Mirka Vasiljević OTIMA VRUĆKA od MILICE MILŠE! A evo I KAKO!

Zaradivši 3,44 milijarde rubalja, postao je najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije.

5. “Balkanska međa” (2019.) – Vuk

Ruski vojnici na Kosovu i Metohiji 1999. godine, tokom NATO agresije na SRJ, pokušavaju da zadrže pod kontrolom aerodrom “Slatina”, i spasu srpske zarobljenike, dok se suočavaju sa teroristima “OVK”. Biković tumači lik Vuka, pripadnika srpske policije.

Film je zasnovan na istinitim događajima, ali sadrži i elemente fikcije. Sniman je u Beogradu, Novoj Varoši, Moskvi i na Krimu.

Pročitajte još ŠOK! Da li ste znali da ste AMBASADORU iz serije IGRA SUDBINE – SEDELI U KRILU? Otkrijte i KAKO!

U ovom filmu Andreja Volgina, pored Bikovića, igraju i drugi srpski glumci – Milena Radulović, Gojko Mitić, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković, Nikola Ranđelović, Aleksandar Radojičić, a pojavljuje se i Emir Kusturica.

4. “Šešir profesora Koste Vujića” (2012.) – Mihailo Petrović – Mika Alas

Film je snimljen po istoimenom romanu Milovana Vitezovića, a režirao ga je Zdravko Šotra.

U filmu pratimo priču o profesoru nemačkog jezika – Kosti Vujiću – i razredu maturanata Prve muške gimnazije, školske 1885/86 godine u Beogradu, koju su pohađali brojni znameniti ljudi, koji su obeleželi jednu epohu kao akademici, profesori i političari – Jovan Cvijić, Milorad Mitrović, Jakov Jaša Prodanović, Pavle Popović, i Mihailo Petrović Alas, čiji lik je u filmu oživeo Biković.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – ŠOK! Milica Milša više NIJE ADA KANAČKI! Fanovi U NEVERICI!

Ovaj film je rimejk TV drame iz 1971., a od viška snimljenog materijala napravljena je i serija.

3. “Bićemo prvaci sveta” (2015.)– Radomir Šaper

Biković u ovom filmu igra jednog od  osnivača Jugoslovenske škole košarkeRadomira Šapera. Ostala trojica su Nebojša Popović, Borislav Stanković i Aleksandar Nikolić. Centralni događaj je finalna utakmica na Svetskom prvenstvu u košarci 1970. godine, održanom u Ljubljani, kada je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju, pobedivši Sjedinjene Američke Države.

Film je, po ideji Zvonimira Šimuneca, režirao Darko Bajić, a scenario su napisali Gordan Mihić i Nebojša Romčević.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – TOP 3 NAJVEĆA ŠOKA u novim epizodama: Bruner će ZAPALITI KAN HOLDING? Matija KIDNAPUJE MILU? Strahinjina majka izlazi IZ LUDNICE…

Tokom 2016. je prikazana i serija “Prvaci sveta”

Film je osvojio brojne nagrade na festivalima.

2. “Montevideo, Bog te video!” (2010.) –  Aleksandar Tirnanić Tirke

U ovom rediteljskom prvencu Dragana Bjelogrlića pratimo događaje koji su prethodili uspehu Fudbalske reprezentacije Jugoslavije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, održanom u Urugvaju 1930. godine.

Biković igra Aleksandra Tirnanića, koji, između fudbala i rada u fabrici, bira ovo prvo. Ovaj talentovani mladić pridružuje se fudbalskom klubu BSK, gde upoznaje Mošu Marjanovića (igra ga Petar Strugar), i njih dvojica postaju prijatelji i legendarni tandem.

Pročitajte još Sloboda i Dragana Mićalović imaju TREĆU SESTRU, a OVO O NJOJ – NIKO NE ZNA! Evo ŠTA je MIRJANA poručila svojim sestrama…

Za ulogu u filmu, Biković je 2011., na Filmskim susretima u Nišu dobio nagradu Car Konstantin za najbolju mušku ulogu. Dve godine kasnije na istom festivalu, sa koleginicom Daninom Jeftić, dobio je nagradu za glumački par godine, za ulogu u istoimenoj seriji.

Scenario za film, po istoimenoj knjizi Vladimira Stankovića, napisali su Srđan Dragojević i Ranko Božić.

2014. godine, Biković je reprizirao ulogu Tirketa u drugom delu franšize, u kojem je prikazano samo Svetsko prvenstvo u fudbalu, na kojem je Jugoslavija osvojila treće mesto.

1. “Južni vetar” (2018.) – Petar Maraš

Biković tumači lik Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije. On napušta roditeljski dom, useljava se u novi stan sa devojkom Sofijom. Kada ukrade pogrešna kola, ulazi u sukob sa vođom suparničkog klana.

Ovaj kriminalistički triler Miloša Avramovića pretočen je i u seriju, koja prati radnju nakon događaja iz filma.

Scenario za film su napisali Avramović i Petar Mihajlović

Bikoviću je film doneo nekoliko nagrada, i toGran pri “Naisa” na Niškim filmskim susretima, i Subtitle Spotlight European Film (Irska).

Pročitajte još OTKRIVAMO – Ovo je NAJPOPULARNIJA GLUMICA iz serije IGRA SUDBINE! Nije ni MILA, a ni ADA!

Miloš Biković ostvario je veliki uspeh u filmskoj industriji, ali sigurni smo da njegovo vreme tek dolazi. Koje njegove filmske uloge biste Vi izdvojili?

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs

Advertisement