Connect with us

Top Story

TOP 10 DOMAĆIH SERIJA koje ćemo gledati OVE JESENI! Stižu BESA 2, UBICE MOG OCA 5, PEVAČICA, TOMA…

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Možda meterološki uslovi i ne pokazuju da je proleće, ali kalendar je tu da nas podseti. A koje je doba, ako ne proleće, idealno za laganu pripremu jesenjih TV šema. Televizijske kuće ubrzo prelaze na letnje šeme, sve vreme se tokom njih spremajući za udarnu – jesenju šemu.

Odlučili smo da im pomognemo pa je pred vama spisak deset serija koje ćemo s jeseni gledati na mnogim kanalima. Redosled domaćih serija ne govori o njihovoj popularnosti, jer o tome isključivo pravo glasa ima njegovo veličanstvo – gledalac. Možda nekome od vas pomognemo da se odlučite na šta ćete na jesen obratiti posebnu pažnju. Uživajte!

*Napomena – spisak nije zvaničan, a ni konačan i podložan je izmenama u zavisnosti od planova produkcijskih kuća i situacije sa pandemijom koronavirusa. Lista je formirana na osnovu informacija o projektima čija su snimanja već počela ili su privedena kraju.

OTKRIVAMO – Snima se FILM o SINIŠI MIHAJLOVIĆU! EVO ko će glumiti slavnog fudbalera!

PEVAČICA

Ovo je priča koja prati živote, karijere i izazove na koje nailaze mlade pevačice na svom putu ka slavi i uspehu. Mlada muzička zvezda u usponu, Ivana Lazić, nakon pobede na muzičkom takmičenju Superglas dobija sve o čemu je ikad sanjala – život u velikom gradu, slavu, popularnost, ljubav. Međutim, dok se trudi da zaboravi svoj prethodni život, počinje da se dešava niz misterioznih stvari koje će se završiti njenim ubistvom. Pored policije, privatni detektiv Bojan radi na rasvetljavanju ovog slučaja i u svojoj istrazi se suočava sa iracionalnim svetom magije i vidovnjaka shvatajući da su neki ljudi spremni da potpišu pakt sa đavolom da bi dobili ono što žele.

SERIJA Pevačica Miloš Timotijević Milica Pavlovic
Miloš Timotijević i Milica Pavlović

CRNA SVADBA

Specifičan naziv Crna svadba dolazi od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora. Glavni zaplet priče prati dvojicu inspektora Petra Ćirića i Baneta Tomića. Dok istražuju krvav masakr u vlaškom selu, inspektori će se naći u središtu odlučujućeg sukoba sa silama mraka. Sile mraka su svuda oko nas i u nama, a najveća sila mraka je sam čovek.

Igra sudbine 275. epizoda – ŠOK! Nada će morati da ABORTIRA? Pančeta je MRTVA?

BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA

Priča nas vodi kroz slučajeve pune fantastike, magije i neverovatnih situacija paralelno na dva koloseka: deo radnje smešten je u prve godine 21. veka, a deo u 70. godine 20. veka. Nakon smrti poznatog srpskog etnologa, Arsenija Miškovića, njegova supruga Jelisaveta daje oglas da poklanja arhivu pokojnog naučnika i to hoće da uradi preko jednog beogradskog lista. Novinar tog lista, Boško Stevanović, dobija zadatak da napravi razgovor s udovicom Mišković, odlazi kod nje i na rastanku dobija malu, crnu beležnicu. Boško tragom beležnice, koju mu je dala Jelisaveta, ulazi u začarani krug. Njeni misteriozni zapisi godinama opsedaju neke ljude iz inostranstva – Beča, Londona, Moskve i jednog gradića u Arizoni. Beležnica na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji porodicu i prijatelje beogradskog novinara dovode u životnu opasnost.

Serija-Beležnica-Momcilo-Otasevic-i-Milena-Radulovic
Momčilo Otašević i Milena Radulović

BESA

Serija je smeštena u Srbiju, Crnu Goru i Albaniju i prati priču naizgled običnog čoveka, čiji će se ceo život promeniti nakon što doživi saobraćajnu nesreću. Uroš Perić je porodičnan čovek iz Beograda i otac dvoje dece. Vozeći kombi na službenom putu u Crnoj Gori učestvuje u saobraćajnoj nesreći. U toj saobraćajnoj nesreći, ne njegovom greškom, strada mlada devojka Besijana. Stvar postaje mnogo ozbiljnija kada Uroš, probudivši se u bolnici, sazna da je poginula devojka ćerka najvećeg balkanskog narko-bosa Dardana Beriše. Da bi sačuvao svoju porodicu, Uroš je stavljen na test koji ispituje granice do kojih je spreman da ide. Na tom putu, osim Dardanove senke koja je neprekidno nad njim, Uroša prati i inspector Interpola Petrit Koci, koji vođen svojim motivima želi da stane na put Dardanu Beriši.

HIT! Serija BESA uskoro stiže na male ekrane! A evo i KADA i na KOM KANALU!

TOMA

Serija “Toma” je biografsko delo o jednom od najvećih i najvoljenijih pevača narodne muzike na ovim prostorim. Serija će nam približiti lik i delo velikog muzičara Tome Zdravkovića. Osim o pevaču, čije su pesme nezaobilazne u kafanama i veseljima, serija govori i o vremenu u kojem je Toma živeo, njegovim kolegama, nekom lepom i plodonosnom dobu na ovom našem Balkanu, ali i šire.

Toma
Tamara Dragičević i Milan Marić

AVIONDŽIJE

Radnja ovog sitkoma smeštena je u letelicu jedne avio kompanije u kojoj se odvija mnoštvo avantura, anegdota, životnih situacija, ali na jedan veoma komičan način. Videćemo prevare, lopovluke, mnogo strasti, čak i ubistvo. Sve ovo biće sastavni deo letova ove avio kompanije. Biće tu i crnohumornih trenutaka, ali i mnogo kontroverzi.

https://www.instagram.com/p/CNxCOr7gzop/

HIT! Nebojša Dugalić otkriva SVE o seriji JOVANKA BROZ I TAJNE SLUŽBE – Ovako sam DRUGI PUT postao TITO!

AZBUKA NAŠEG ŽIVOTA

Azbuka našeg života Aleksandra Janković i Jadran Malkovič

Azbuka našeg života je nadolazeća srpska tv serija u režiji Jelene Bajić Jočić. Serija je nastala po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović Muška azbuka i Azbuka mog života.

U središtu intrigantne, zabavne, ali na momente i teške, tragikomične priče, nalazi se bračni par Popović iza kojeg je 25 godina braka u koji su ušli nošeni studentskom ljubavlju i mladalačkom zanesenošću, željni uspeha u trivijalnom društvu u kojem je sve dozvoljeno da bi se došlo do statusa, karijere i novca.

Četvrt veka kasnije, nakon što su stekli sva materijalna dobra, dok im se deca školuju i provode u inostranstvu, ova naizgled idealna porodica, počinje se raspadati.

Paralelno prateći žensku i mušku stranu, kroz dinamiku radnje i naraciju koja obogaćuje dramu ličnim doživljajem glavnih likova, serija nam donosi ogoljenu priču o veoma aktuelnim društvenim pojavama – o krizi porodice i međuljudskih odnosa, krizi srednjih godina, krizi našeg društva, krizi identiteta.

DINASTIJA

Prva klapa trebalo bi da padne uskoro, a javnost već sa nestrpljenjem iščekuje ko će u domaćoj verziji holivudskog hita biti Blejk, ko Kristl, Aleksis, Semi Džo, Stiven. Producentska prava za seriju otkupila je “Emoušon produkcija”. Sudeći prema tome kako su uradili seriju “Urgentni centar” sve kazuje da će I “Dinastija” u domaćem izdanju imati izuzetnu gledanost.

HIT! Snima se nastavak serije KALKANSKI KRUGOVI! EVO KAKO je nastala priča o ZABRANU i BABA GUBI!

IGRA SUDBINE

TV novela čija se gledanost ne smanjuje nikako je “Igra sudbine”. Sa porodicom Kanački i Ožegović družićemo se još dugo. Produkcija je najavila da će snimati još stotinu novih epizoda, na odavno najavljenih 300 i nešto. Verujemo da će scenarista Žarko Jokanović imati mnoštvo novih zapleta, obrta, da ćemo svedočiti novim ljubavima, spletkama i intrigama.

UBICE MOG OCA

U petoj sezoni paralelno pratimo sadašnjost, ali i prošlost. Konačno ćemo saznati ko su ubice oca inspektora Aleksandra Jakovljevića. A centralna tema pete sezone serijala u sadašnjosti je vršnjačko nasilje, ali i mnoge druge aktuelne teme. Uz glavne likove i u petoj sezoni pojaviće se i mnogo novih, zanimljivih likova.

Ubice mog oca 5. sezona
Priprema za scenu iz pete sezone serije „Ubice mog oca“

IGRA SUDBINE – Smuvao je Milu, Sofiju, Žaklinu, Unu, a evo KO je PRVA i NAJVEĆA ljubav LUKE KANAČKOG!

Foto PROMO

Advertisement