Connect with us

TV

Počelo snimanje TV drame ANĐELA!

U  saradnji Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, počelo je snimanje televizijske drame „Anđela“, koju je prema drami Stevana Koprivice u scenario adaptirala studentkinja dramaturgije Hristina Mitić. Drama se snima u periodu od 08. do 16. aprila u studiju FDU-a i na još nekoliko lokacija u Beogradu. Kompletna realizacija se odvija pod supervizijom […]

Published

on

U  saradnji Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, počelo je snimanje televizijske drame „Anđela“, koju je prema drami Stevana Koprivice u scenario adaptirala studentkinja dramaturgije Hristina Mitić. Drama se snima u periodu od 08. do 16. aprila u studiju FDU-a i na još nekoliko lokacija u Beogradu.

Kompletna realizacija se odvija pod supervizijom profesora Gorana Pekovića, mentora ovoga projekta, i urednika TV drame „Anđela“ Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa.

Drama „Anđela“ je priča o našim naravima i mentalitetu. O malim ljudima koji se sreću u zajedničkoj bolničkoj sobi i do smrti, kao i istine o svojoj sudbini, dolaze suočavajući se s konačnim iskušenjima sopstvenih života. Likovi u drami prolaze kroz situacije u kojima nije sasvim jasno šta sanjaju, a šta im se u stvarnosti događa. Kroz ovu priču se prožimaju usamljenost i prijateljstvo, grubost, nežnost, ljubav i smrt. Radi se, zapravo, o komediji o umiranju i prolaznosti.

Reditelj TV drame „Anđela“ je student na master studijama režije na FDU Aleksandar Aleksić, direktor fotografije je apsolvent na smeru kamere Uroš Petrov, a producentski posao preuzela je studentkinja produkcije Nađa Ðorđević. Scenograf je Nađa Trajković a kostimograf Anja Vranješ, obe studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Kompozitor muzike za TV dramu je Damjan Jovičin, student Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Montažu, kao i snimanje i obradu zvuka, takođe će potpisati studenti FDU-a.

Glavne muške uloge u ovoj TV drami poverene su iskusnim glumačkim imenima – Slobodanu Beštiću i Dimitriju Iliću, glavni ženski lik tumači mlada glumica Isidora Građanin, a kao specijalni gost u drami se pojavljuje i glumac Svetozar Cvetković.

U maju ove godine planirano je snimanje još jedne TV drame koje će zajedničkim snagama realizovati RTS i FDU. Radi se o tekstu našeg proslavljenog pisca Duška Kovačevića „Proleće u januaru“. I ovaj projekat takođe će realizovati studenti nekoliko umetničkih fakulteta iz Beograda.

Premijera televizijskih drama „Anđela“ i „Proleće u januaru“ očekuje se do kraja godine.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement