Connect with us

Komentar

“IGRA SUDBINE” PORAZILA “TAJNE VINOVE LOZE”: Publika rekla svoje! Evo rezultata gledanosti

Porodice Kanački i Ožegovići ostaju na TV tronu

Published

on

Igra-sudbine-500-epizoda-1

Koja li je tajna visokog rejtinga serije “Igra sudbine”, koja li je tajna? Mislimo da ni Konstrakta ne bi znala odgovor na ovo pitanje, jer je, čini nam se, lakše odgonetnuti tajnu zdrave kose Megan Markl nego recept za uspeh najpopularnije domaće serije.

I vrapci na grani znaju da je “Igra sudbine” TV fenomen koji već dve i po godine okuplja milionski auditorijum, da je oborila sve moguće rekorde i da se upisala u istoriju kao prva srpska serija sa najvećim brojem epizoda. Ipak, ono što je značajnije od svih tih uspeha je činjenica da je zahvaljujući “Igri sudbine” TV Prva “preotela” od Radio-televizije Srbije prajmtajm termin (20h), koji je od pamtiveka bio rezervisan za domaći igrani program. Do nedavno za besomučno reprizranje serija Siniše Pavića, koje su gledaoci radije gledali od turskih melodrama na komercijalnim televizijama.

Tajne-vinove-loze-3-sezona

Tajne vinove loze

Svesni da su izgubili termine od suvog zlata, uključujući i onaj od 21.00, Javni servis već dve i po godine pokušava da doskoči “Igri sudbine”. I to novim serijama, koje su ranije prikazivali isključivo vikendom. Tako su se izređale “Kamiondžije”, “Radio Mileva”, “Junaci našeg doba”, “Advokado”… Čak su probali da se sa konkurencijom takmiče istim oružjem, sapunicom “Tajne vinove loze”. Ali, svaki pokušaj bio je beznadežan. TV čedo Žarka Jokanovića je odolevalo.

Mada se tokom prve sezone opasno približila “Igri sudbine”, sa drugim ciklusom serija “Tajne vinove loze” zabeležila je drastičan pad u gledanosti. Primera radi, dok je “Igru sudbine” u proteklom periodu u proseku pratilo 1.600.000 gledalaca, “Tajne vinove loze” su se “vrtele” oko 1.000.000 (uključujući gledanost na Superstar TV).

Igra-sudbine-500-epizoda

Igra sudbine: Proslava 500. epizode

Čak ni veliko finale “Tajne vinove loze”, koje je emitovano sinoć na RTS-u, nije uspelo da nadmaši gledanost “Igre sudbine”. Tako zvanična statistika pokazuje da je jubilarna, 500. epizoda “Igre sudbine” ostvarila šer od 27,1 odsto (rič 1.003.835) i zauzela prvo mesto na listi gledanosti, dok je poslednja epizoda “Tajne vinove loze”, prikazana u isto vreme, zabeležila šer od 24,1 odsto (rič 864.878) i završila na četvrtoj poziciji. Gledanije od finala “Tajni vinove loze” bilo je i “Kolo sreće”, koje se našlo na drugom mestu, odmah iza “Igre sudbine”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Arhiva

Advertisement