Connect with us

Ostali sportovi

Utakmica Srbija – Crna gora: Evo kada navijamo za naše rukometašice

Srbija ima dva boda, a naš rival nije prenela nijedan bod iz prve faze takmičenja

Published

on

Posle dve pobede i jednog poraza, najbolje rukometašice Srbije u četvrtak nastavljaju učešće na svetskom Prvenstvu u Španiji. U četvrtak pratimo utakmicu Srbija – Crna Gora. Formirana je nova grupa od šest selekcija, a utakmice će se igrati u Granoljersu. Selekcija Srbije ima dva boda, a naš sledeći rival je Crna Gora, koja nije prenela nijedan bod iz prve faze takmičenja.

Crnogorke su izgubile od Slovenije i Francuske, a pobedile Angolu. Selektor Uroš Bregar je sigurno zadovoljan igrama naše selekcije u prvoj fazi. Pobede nad Poljskom i Kamerunom su svakako ohrabrenje, ali poraz od Rusije pokazao je koliko je još posla pred ovom novom i mladom reprezentacijom Srbije.

Crnogorke su u sličnoj situaciji. Od iskusnijih u selekciji su ostale Jovanka Radičević, Itana Grbić, Ema Ramusović i Tatjana Brnović. Igraju kao mi uvek čvrsto u odbrani, ali im u napadu nedostaje učinak bekova poput Katarine Bulatović, Milene Knežević ili Mare Jovanović.

Na klupi je Bojana Popović nekada reprezentativka Jugoslavije. Ona je istovremeno i trener Budućnosti iz koje dolazi najveći broj reprezenrativki nekadašnjeg prvaka Evrope.

Favorita je teško odrediti. Biće to utakmica u kojoj će odbrane i golmani presuditi , a ono što može biti adut Srbije u napadu je dobra forma najiskusniji reprezentativki Jovane Stoiljković i Kristine Liščević.

Utakmica Srbija – Crna Gora igra se u četvrtak od 17.50 časova. Direktor prenosa je na Drugom programu RTS -a. Komentator je Predrag Strajnić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Youtube

Continue Reading
Advertisement