Connect with us

Ostali sportovi

Veselin Vujović: Gvardiola voli Balkance, a evo i ZAŠTO!

Veselin Vujović i Božidar Maljković prisetili se kako ih je dočekao Gvardiola

Published

on

Veselin Vujović i Božidar Maljković u emisiji „Teme do Arene“ prisetili su se šta im je pričao Gvardiola o Balkancima tokom njihovih susreta.

Božidar Maljković predsednik Olimpijskog komiteta, gostujući u emisiji „Teme do Arene“ na TV Arena sport, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Maljković, otkrio je da je tokom boravka u Barseloni često razgovarao sa tadašnjim fudbalerom ovog kluba Pepom Gvardiolom o tome kako se postižu vrhunski rezultati.

– Pred prvo finale koje je Gvardiola igrao našli smo se kod senjorite Hulije, doručkovali i razgovarali o tome kako se sprema finale. Rekao sam mu da mogu da mu to kažem sa trenerske strane, a sa igračke sam ga uputio na Veselina Vujovića, Veselina Vukovića i Zlatka Portnera“ – otkrio je Maljković tom prilikom.

Veselin Vujović – Gvardiola voli Balkance, a evo i ZAŠTO!

Ove reči iskusnog košarkaškog stručnjaka potvrđuje i legendarni rukometaš Veselin Vujović koji u razgovoru za TV Arena sport ističe da je često razgovarao sa aktuelnim trenerom Mančester sitija, sa kojim je i danas u kontaktu.

– Iskreno, ne sećam o kojoj utakmici je Božidar Maljković konkretno pričao, ali znam da smo Gvardiola i ja često razgovarali tokom mog boravka u Barseloni – kaže najbolji rukometaš kojeg je Srbija ikada imala, a koji je u Kataloniji nastupao od 1988. do 1993. godine, dodajući još neke pojedinosti o Gvardioli.

– Interesantno mu je bilo kako mi Balkanci imamo takav pobednički mentalitet i kako smo tako uspešni. Pričali smo o odnosu prema obavezama i shvatanju sporta. Pamtim i da je nekoliko godina kasnije sa Barselonom došao u Beograd, pa sam sa njim i Bakerom proveo celu noć razgovarajući u hotelu ‘Hajat’. Pep je posle toga otišao i u Katar, gde je upoznao još mnogo naših sportista za kojima je razgovarao na istu temu, jer ga je to oduvek zanimalo. Nas dvojica smo se malo udaljili, mada umemo jedan drugom da pošaljemo poruku za neki praznik ili tako nešto.

Iako je ceo život posvetio rukometu, Veselin Vujović objašnjava da je veliki ljubitelj fudbala i da kad god može posmatra mečeve ekipa koje predvodi španski stručnjak.

– Uvek navijam za ekipe u kojima je Gvardiola trener. Volim kako igraju njegovi timovi, mada nigde nije uspeo da u potpunosti iskopira onaj model igre iz Barselone. Danas njegove ekipe mnogo više trče, šutira se sa distance i to je uživanje za gledanje. Pep je jedan od najboljih trenera na svetu i trudim se da posmatram što više njegovih mečeve, a na TV Arena sport ne propuštam mečeve Mančester sitija u Ligi šampiona.

Za kraj razgovora Vujović je pričao i o angažmanu u skopskom Vardaru sa kojim beleži fenomenalne rezultate.

– Napravili smo odličnu priču. Imamo sjajnu ekipu, ove godine smo nepobeđeni u Evropi i domaćem šampionatu i zaista sam srećan u Skoplju. Igramo lep rukomet i drago mi je što čujem da se i u Srbiji putem vaše televizije gledaju mečevi Vardara. A iskren da budem, nekako je i normalno da su navijači u Srbiji uz nas, jer uz koga bi drugog bili. Kao što smo svi mi bili uz, recimo, Fenerbahče dok ga je vodio Željko Obradović. To su normalne stvari, ističe Vujović.

Foto Printskrin

Izvor Film i TV

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

 

Advertisement