Connect with us

Estrada

ACA LUKAS: UKRADENO 100.000 GLASOVA! Tužiću RTS i žiri iz finala izbora “Pesma za Evroviziju”

RTS uzvraća tužbu!

Published

on

Aca-Lukas-Pesma-za-Evroviziju

Folk zvezda Aca Lukas (53) najavio je da će tužiti generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića, urednicu Zabavnog programa RTS Oliveru Kovačević, kao i petoro članova žirija iz finala takmičenja “Pesma za Evroviziju” (Neda Ukraden, Dragan Ilić Ilke, Slobodan Marković, Vladimir Nikolov i Una Senić) zbog trgovine uticajem, kao i za krađu SMS glasova publike.

Tužbu će podneti sutra Tužilaštvu za organizovan kriminal.

– Obraćam vam se ne kao Aca Lukas, već kao građanin Srbije Aleksandar Vuksanović – rekao je muzičar. – Moj producent Saša Mirković i ja imamo, ne indicije, nego dokaze da je na “Pesmi za Evroviziju” pokradeno ne duplo, nego tri puta više SMS glasova. Nije važno da li je pokradeno meni, nekom drugom pevaču, pevačici, ili grupi. Ti glasovi idu u humanitarne svrhe i neću da se iko sprda sa mnom. Ako su ljudi gledali takmičenje, navijali, nervirali se, RTS će morati da objasni kako organizuje tu prevaru i na koji način vara ljude. A meni da objasne gde su otišle pare od SMS poruka.

– Ja nikad u životu nikom nisam ništa ukrao, pa neću ni sada, iako me je urednica Zabavnog programa proglasila robijašem. Ja svoju decu neću da varam, neću da varam nijedno dete na svetu i neću da niko u moje ime vara bolesnu decu. Neka mi kažu odmah gde je otišao novac od poruka, a ja ću sad, iz ovih stopa, da idem i uplatim toj deci novac iz svog džepa.

Lukas ističe da poseduju “papirološke” dokaze da je ukradeno minimum sto hiljada glasova:

– Imamo jasne dokaze da je žiri instruisan, da su dobili nalog koliko kome da daju bodova. Zašto se sprdaju sa karijerama nas učesnika? I kakva su to prijateljstva u žiriju?

Videli ste da je jedna članica žirija najbolja drugarica pobednice Konstrakte, kojoj želim sve najlepše i čestitam joj 8. mart. Dakle, imamo apsolutne dokaze da su članovi žirija instruisani. Ne zato što meni nisu dali bodove, tu su se najviše pokazali. Žiri je bio tako lepo namešten da ja ne dobijem nijedan bod.

Još jednom je Lukas javno izrekao optužbe na račun RTS, da je pobeda grupe “Harikejn”, koja je predstavljala Srbiju na “Evrosongu” u Roterdamu, plaćena 30.000 evra.

– Gospođa urednica Zabavnog programa RTS uzela je 30.000 evra, da li za prošlu ili pretprošlu godinu, ne znam, jer je bila korona – grmi Lukas.

– Uzet je mito i imamo dokaz za to. To zna ceo Beograd! Priča o mitu bila je čaršijska, sve dok nismo seli i utvrdili sve. Gospođa urednica ima 15 dana da pokrene tužbu protiv mene, zbog optužbi za “Harikejn”. Ukoliko ona za 15 dana ne podnese tužbu, ja ću 15. dana podneti krivičnu prijavu protiv nje za to. A garantujem vam da ona neće podneti tužbu, dok ću ja sigurno podneti krivičnu prijavu, jer imam dokaze i dva-tri svedoka, da je plaćeno da pobede devojke iz “Harikejna”, koje, inače, volim i cenim. Krivične prijave su spremne i ja stavljam tačku na ovo, neću se više oglašavati ovim povodom.

Zamoljen da prokomentariše da je Konstraktina pesma In corpore sano vrlo brzo zaživela u narodu i da je 15. na jutjub-trendingu, folker kaže da su brojevi pregleda neke pesme na “Jutjubu” diskutabilni.

– Ponavljam, Konstrakti želim sve najbolje u Torinu – dodaje Lukas. – Ja ću navijati za nju, jer sam građanin Srbije, a ona predstavlja našu zemlju. Lično mislim da je bilo mnogo boljih pesama od njene. Ne mislim da je Konstraktina pesma loša, zaživela je u narodu jer je takva kakva jeste, ali mnogo bolje pesme su imale Sara Jo, Zorja, Igor Simić

Glasanje bilo regularno i transparentno

Saopštenjem se oglasila i kompanija “Komtrejd” koja je bila zadužena za obradu SMS glasova na takmičenju “Pesma za Evroviziju”.

– Softver koji služi za tu svrhu zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na statistiku poslatih SMS poruka i krajnji zbir glasova (SMS poruka) – navodi se u saopštenju.

– Glasanje je bilo regularno i transparentno. „Komtrejd“ je spreman da na zahtev nadležnih organa preda rezultate glasanja na proveru. Isti ovi podaci se mogu pronaći kod mobilnih operatera, preko kojih su gledaoci glasali. Deo cene SMS poruka gledalaca će biti prosleđen Radio-televiziji Srbije nakon što se početkom aprila dobije zvaničan izveštaj za mesec mart od mobilnih operatera (“Telekom”, “Jetel”, A1 i “Globatel”) o ostvarenom prihodu po ovom osnovu.

RTS i Olja Kovačević tuže Acu Lukasa

– I Radio-televizija Srbije i ja ćemo tužiti Lukasa. Na ovaj način ćemo mu omogućiti da na sudu dokaže svoje tvrdnje – poručila je Olivera Kovačević.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Izvor Novosti

Advertisement