Connect with us

Fudbal

Braga – Crvena zvezda: Sve kombinacije prolaska crveno belih u nokaut fazu Lige Evrope

Prenos utakmice je u četvrtak, 9. decembra, od 21.00 na RTS 1

Published

on

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak, 9. decembra, od 21 čas gostuju kod ekipe Brage u poslednjem, šestom kolu grupe F Lige Evrope. Braga – Crvena zvezda biće odlučujuća utakmica za prolaz u nokaut fazu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja. Direktan prenos meča je na Prvom programu RTS, a komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Odluka ponovo pada u Portugaliji. Pred crveno-belima je presudna utakmica za prolazak u eliminacionu rundu takmičenja. Zvezda je prva na tabeli grupe F sa 10 bodova, Braga je druga sa devet bodova, Mitjiland iz Danske ima osam poena na trećem mestu, dok je Ludogorec iz Bugarske otpisan sa samo jednim bodom posle pet mečeva i zasigurno je poslednji na tabeli bez ikakvih izgleda da i na proleće igra u Evropi. Pobeda i nerešen rezultat sigurno vode crveno – bele u eliminacionu rundu.

U istom terminu, od 21 čas, Ludogorec u Razgradu dočekuje ekipu Mitjilanda, a rezultat na tom meču mogao bi u mnogome da utiče na konačan poredak u grupi F. Ukoliko Crvena zvezda pobedi, sigurno je prva u grupi i ići će direktno u osminu finala Lige Evrope, što bi bio najveći uspeh nekog kluba iz Srbije od samostalnosti.

Ukoliko Crvena zvezda odigra nerešeno, takođe prolazi dalje, ali da bi bila prva u grupi neophodno je da Mitjiland ne pobedi Ludogorec. Ako crveno-beli odigraju nerešeno, a Mitjiland ubedljivo slavi u Bugarskoj sa tri i više golova razlike, Zvezda bi kao druga u grupi prošla u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Ukoliko zvezda izgubi u Bragi, a Mitjiland ne pobedi, to takođe vodi naš tim u nokaut fazu Lige Evrope. Međutim, ukoliko Mitjiland pobedi, a ekipa Dejana Stankovića pretrpi poraz, Crvena zvezda ispada iz Lige Evrope i ide u šesnaestinu finala Lige Konferencije. Kombinacija je mnogo, tako da kalkulacija nema.

Meč Braga – Crvena zvezda se igra u četvrtak, od 21 čas, uz direktan prenos na RTS 1. Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen Youtube

Continue Reading
Advertisement