Connect with us

Komentar

Ko je KRIV za NAJLOŠIJI start TV sezone – IKADA? Televizije, gde su serije TOMA, PAD, DECA ZLA, UBICE…?

Jesen stigla, TV “plodova” nikad manje

Published

on

Domace-serije-Pad

U novu sezonu televizije su ušle na pola gasa. Umesto novih serija i novih ciklusa starih hitova, nacionalni i domaći kablovski kanali odlučili su da nam najpre posluže podgrejane “bajate” naslove, iliti restlove od prethodne sezone koje nisu stigli da ispucaju do početka leta.

“Zlatni dečko”, “Bilo jednom u Srbiji”, “Hotel Beograd”, “Južni vetar 2: Ubrzanje”… Sve do jednog naslova gledali smo prošle i pretprošle godine na velikom platnu, a sada su ovi filmovi iseckani i predstavljeni kao mini-serije. Otuda i nezadovoljstvo publike, koja s punim pravom ovih dana komentariše da nova TV sezona kao da nije ni počela. Da nema serije “U klinču”, kao i nove sapunice “Od jutra do sutra” i novih epizoda “Igra sudbine”, pomislili bismo da su televizije još na letnjoj pauzi.

A po svemu sudeći i u oktobru nas očekuje “mrtvo more” na malom ekranu, jer ćemo “reprizno” gledati “Klan 2” na RTS 1, koji smo, gle ironije, usred leta apsolvirali. Od polovine meseca, Superstar TV poslužiće nam završnu, treću sezonu krimi sage o Šoku i Paši, a RTS nove epizode “Radio Mileve”. Druga sezona sjajne serije “Branilac” (odbačeno, RTS-ovo 13. prase), biće emitovana od 4. oktobra u negledljivom terminu, utorkom u deset uveče?! Sa ova tri naslova nadaju se da će razmrdati već učmalu TV sezonu. Hajde da im poverujemo…

U poređenju sa prošlom, koja je počela sa intrigantnom “Pevačicom”, a nastavila da “grmi” sa “Crnom svadbom”, “Besom 2”, “Azbukom našeg života”, “Ubicama mog oca 5”…, aktuelna sezona nam najavljuje siromašnu TV ponudu za jesen. Dovoljno za brigu, ako se uzme u obzir to da ćemo hladne dane kratiti pod ćebetom, jer ni struje, kako kažu, neće biti dovoljno.

Kao ozeb’o Sunce čekamo “Decu zla”, “Pad”, “Tomu” i šestu sezonu “Ubica”, serije kojih, bar za sada, nema na vidiku. I sve četiri su odavno snimljene i spremne za emitovanje, pa se pitamo zašto bar sa jednim, pošteno jakim naslovom nije započeta sezona.

O čemu li razmišljaju urednici serijskog i filmskog programa? Čekaju da sve štihove ispucaju u cugu, oko i posle Nove godine? Gospodo TV urednici, bacite pogled na programske šeme svetskih televizija. To se tako ne radi! A vi, dragi čitaoci i gledaoci, do početka emitovanja domaćih serija vrednih pažnje, pretplatite se na strane striming platforme. Tamo bar kvalitetnih premijera ima napretek.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement