Connect with us

TV

18 godina emisije KVADRATURA KRUGA!

Published

on

Ekipa emisije, kolege i prijatelji obeležili su 18. godinu emitovanja kultne RTS- ove emisije „Kvadratura kruga“, u kojoj je, kako kaže autor Branko Stanković, „čovek uvek ispred i iznad svega“.

Za  proteklih18 godina ispričano je 1.850 ljudskih priča, emitovano više od 850 TV emisija, a ekipa je prešla put duži od 1.200.000 kilometara.

„Malo li je ispričati toliko priča. Zamislite da iz noći u noć nekom pričate priču i da pritom ne dosadite tom nekom. Nadam se da nismo dosadili sa Kvadraturom kruga“, rekao je autor „Kvadrature kruga“ Branko Stanković na svečanosti održanoj u RTS Klubu.

Stanković je istakao da se emisija uvek vraćala ljubavi, u kojoj nema matematike već samo hemije. Emisija je uzdizala čoveka za razliku od rijalitija koji ga je, kako kaže, prljao.

Urednica redakcije Aktuelnosti Informativnog programa RTS-a, Branka Kerkez, ukazala je da je 18 godina dug period „tokom kog novorođenče postane odrastao čovek“, pa je za emisiju, dodaje, veliki uspeh da traje toliko dugo i to u kontinuitetu.

Na svečanosti je emitovan i kratak film, u kom su prikazani isečci iz emisija emitovanih tokom proteklih 18 godina – od priče o silasku u utrobu zemlje sa rudarima, do priče „sa neba“ gde elektromonteri rade na dalekovodima, ali i brojne priče o „malim i velikim“ ljudima.

Poznato je da je TV serijal „Kvadratura kruga“ od početka emitovanja i svojevrstan humanitarni projekat jer je Branko Stanković, upoznajući ljude i njihove priče, saznavao i za njihove nedaće ili potrebe a potom se kontinuirano trudio da im i oko toga, uskladu sa mogućnostima- pomogne.

Tokom proteklih 18 godina emitovanja emisije „Kvadratura kruga“ izgrađeno je čak 16 kuća, kupljen jedan stan, opremljeno 20 porodičnih domova, obezbeđeno 70 stipendija za učenike, a mnoge porodice dobile su novčanu, pomoć u hrani i odeći.

Poslednjih deset godina, autor na početku svake godine dodeljuje Zahvalnice pojedincima i institucijama koji su mu, u humanitarnoj misiji emisije, pomogli.

Ovoga puta, Zahvalnice sa logoom „Kvadrature kruga“ dodeljene su Zavičajnom udruženju „Hercegovina“ iz Subotice, kompaniji „Neimar V“ iz Beograda i udruženju „Stari Ras“ iz Pančeva.

Branko Stanković je jedan od najnagrađivanijih novinara RTS-a. Tokom karijere dobio je više od 60 najviših priznanja i nagrada, kako novinarskih tako i za plemenitost i humanitarni rad. Između ostalih, dobitnik je Vukove nagrade, priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, nagrade za životno delo, nagrade za novinarsku hrabrost ali i za plemenitost i ljudskost…

U subotu, 8. februara će na RTS1 biti emitovan drugi deo specijalnog serijala koji je posvećen 18. rođendanu emisije „Kvadratura kruga“.

Continue Reading
Advertisement