Kulinarska legenda i kraljica pripreme jela od, kako bi to naše domaćice rekle, “onoga što se zatekne u frižideru”, iskusna kuvarica Pru Lejt udružuje se s kulinarskim stručnjakom dr Rupijem Audžlom kako bi pomogli porodicama koje žele da se uhvate u koštac sa čestim bacanjem hrane i rasipanjem novca. U serijalu “Pru i Kupi: Kuvaj pametno, baci manje”, koji pratimo na kanalu 24Kitchen od 2. februara sredom u 13.00, naučićemo kako da “recikliramo” namirnice i pretvorimo ih u gozbu koja ne košta gotovo ništa.
U Ujedinjenom Kraljevstvu, sadržaj svake šeste kese za kupovinu završi u smeću. Vrednost bačene hrane dostiže i do 14 milijardi funti godišnje. Smanjivanje bacanja hrane ne samo da doprinosi zaštiti planete, nego omogućuje ljudima i da uštede novac. Stručnjaci Pru Lejt i Rupi Audžla imaju četiri porodice koje žele da nauče kako da kuvaju pametnije, a naši voditelji imaju zadatak da zauvek promene način na koji svi mi konzumiramo hranu.
Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE
Foto BBC Studios, 2021