Connect with us

Emisije

OTKRIVANJE KONGA SA BENOM FOGLOM – Neverovatno TV putovanje na kanalu VIASAT NATURE

U sredu, 31. jula od 18.15

Published

on

OTKRIVANJE KONGA SA BENOM FOGLOM VIASAT NATURE, sreda, 31. jul od 18.15: Britanski TV voditelj, pisac i avansturista Ben Fogl, poznat po svojim pustolovnim serijalima snimanim u divljini, i nezaboravnim podvizima kao što su plivanje sa krokodilima, maraton na Antarktiku ili veslanje preko Atlantika u sredu, 31. jula na kanalu VIasat Nature od 18.15 započinje novu televizijsku avanturu u dokumentarnom serijalu “Otkrivanje Konga sa Benom Foglom”.

Ovaj hrabri ljubitelj prirode i borac za očuvanje životne sredine putuje 1.500 milja duž Republike Kongo – od reke Kongo do ulica Brazavila, nastojeći da se upozna sa živopisnom kulturom koja je „žila kucavica“ cele Afrike. U prvoj epizodi zatičemo ga u trenutku kada stiže u živopisnu prestonicu Brazavil, nakon čega kreće na dvodnevno putovanje do plemena koje živi duboko u džungli, sa kojim će i živeti tokom jednog dela svog boravka u Kongu.

– Vreme koje sam proveo sa pripadnicima plemena Mjele bilo je nezaboravno. Toliko toga možemo naučiti od drugih ljudi, a ono što me je u kulturološkom smislu kod njih najviše oduševilo jeste njihovo shvatanje ravnopravnosti, koje, čini mi se, ne postoji nigde drugo u svetu. Kod njih sve pripada svima. Ne postoji lična svojina, već se sve deli. Žive u pravoj komuni u kojoj pevaju i plešu po ceo dan, i na jedinstven i iskren način uz mnogo radosti slave dar života – poručuje na početku razgovora avanturista,  dodajući da bi svoju avanturu u Kongu opisao sa tri reči – radosna, ekscentrična i energična.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAMFACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement