Connect with us

Filmovi

POSLOVNI KLUB DALAS na kanalu STAR MOVIES

U subotu, 3. avgusta od 20.00

Published

on

Poslovni klub Dalas

POSLOVNI KLUB DALASSubota, 3. avgust na kanalu STAR MOVIES:

Oskarom trostruko ovenčan film “Poslovni klub Dalas”, nominovan za još tri prestižna priznanja američke filmske Akademije, uz još dva osvojena Zlatna globusa, donosi nam biografsku dramu o nesavršenom čoveku koji se bori da preživi u nesigurnim vremenima u Americi. Film, koji se na kanalu STAR MOVIES emituje u subotu 3. avgusta od 20.00, inspirisan je stvarnim događajima, i predstavlja svedočanstvo o snazi Rona Vudrufa (Metju Makonahi), prosečnog Teksašanina, električara i rodeo kauboja, kog je 1985. kockanje sa životom koštalo budućnosti.

Kada mu je dijagnostikovana sida i saopšteno da mu je ostalo svega 30 dana života, Ron ostaje u šoku. Ali on ne prihvata smrtnu kaznu, već odlučuje da se bori i pristaje da učestvuje u testiranju leka, za koji se pretpostavlja da će pomoći u borbi protiv HIV. Ispostavlja se da mu je od toga leka drastično lošije, pa sam počinje da traga za alternativama.

Otkriva veliki broj lekova i tretmana koji nisu odobreni u Americi i počinje sam da ih koristi, a kasnije i da ih krijumčari, da bi pomogao drugim obolelima, i usput zaradio, jer je procesu izgubio posao, porodicu, sve. Pošto je autsajder u gej zajednici, u kojoj je najveći broj zaraženih virusom, Ron pronalazi neobičnog saveznika u Rajonu (Džerad Leto), transeksualcu koji deli Ronovu veliku želju za životom i njegov preduzetnički duh. Uz rastuću zajednicu prijatelja i klijenata, Ron se bori za dostojanstvo, obrazovanje i prihvatanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement