Connect with us

Serije

KUĆA OBEĆANJA kostimirana predratna drama na kanalu EPIC DRAMA

U sredu, 28. avgusta od 22.35

Published

on

Kuća obećanja

KUĆA OBEĆANJA je romantična drama čija se radnja dešava u Berlinu 1920-ih. To je zaslepljujuće mesto, ali vremena nisu samo zlatna, ona su obeležena siromaštvom i kriminalom (Epic Drama, u sredu, od 22.35).

Međuratni period između 1920. i 1935. godine, na krilima obnove i olakšanja što su mučne godine konačno za leđima napaćenog naroda, u Evropi je doneo neočekivan talas društvenog i kulturološkog razvoja.

Naravno, u to vreme niko nije ni sanjao da iza ovog uspona punog nade sledi potpuni sunovrat čovečanstva, pa su ove dve decenije, pune prividnog blagostanja i lažnog sjaja i luksuza, a malo istražene, među omiljenim temama kinematografa u poslednje vreme. Zahvaljujući tome dobili smo vrhunske naslove poput nagrađivane drame „Vavilon-Berlin“ (emituje se na kanalu Epik drama“), pa čak i domaćeg hita „Senke nad Balkanom“ koja nam se uskoro vraća sa trećom sezonom.

Na kanal Epik drama stigla je i nova serija smeštena u isti period. Reč je o nemačkoj kostimiranoj romantičnoj drami „Kuća obećanja“, čija nas radnja vodi u Berlin, na početku 1920-ih. Serija se emituje sredom u 22.35, a nemačku prestonicu, uprkos teškom životu i siromaštvu, predstavlja nam kao veoma živahno i dinamično mesto. Radnja prati mladu Viki, koju tumači nemačka glumica Naemi Florez (30), kojoj je ovo tek druga uloga u karijeri. Ipak, „Kuća obećanja“, još tokom emitovanja prvog ciklusa dobila je zeleno svetlo za tri sezone, a kritika i publika bili su više nego blagonakloni u oceni, kako serije, tako i talenta Florezove.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

 

Advertisement