Connect with us

Serije

PROFESOR T – Premijerno na kanalu STAR CRIME

Published

on

Profesor T

PROFESOR T – SREDA, 4. SEPTEMBAR OD 21.00 NA KANALU STAR CRIME: Zvezda serijala “Smrt u Raju” i dobitnik priznanja BAFTA, britanski glumac Ben Miler vraća nam se sa novom ulogom u seriji “Profesor T”, čije će prve tri sezone biti emitovane od 2. septembra (radnim danima u 21.00).

Miler tumači lik profesora Džaspera Tempesta, genijalnog akademika sa katedre kriminologije na Kembridžu, koji pati od opsesivno-kompulsivnog poremećaja. Reč je o adaptaciji istoimenog belgijskog hita koji je u britanskoj verziji stekao veliku popularnost, a početkom ove godine seriji je odobrena i četvrta sezona.

Profesor T. već je zaradio status novog inspektora Monka, s obzirom na njegov ekscentričan karakter, dok ukupnoj slici uz pomenuti poremećaj doprinose Džasperova posesivna majka koja obožava da “gura nos” u sve ono što ne bi trebalo da je zanima, dok je i sam glumac svog junaka okarakterisao kao blago autističnog. Opremljen takvom živopisnom ličnošću profesor Tempest se kroz šest epizoda prve sezone upušta u borbu sa kriminalom, pomažući policiji, istovremeno dokazujući studentima teoriju u praksi.

U početku Tempest rešava misteriozne slučajeve na Univerzitetu, ali već od treće epizode odlučuje da se pozabavi i onim što se dešava u spoljnom svetu – od naizgled slučajne smrti uglednog draguljara koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći dok je prelazio pešački prelaz, do neuspelog atentata na biznismena koji je posle dva dana nakon ovog događaja pronađen mrtav.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAMFACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

 

Advertisement