Connect with us

Strane serije

GREJS I FRENKI – Nova HIT komedija na kanalu STAR LIFE

Od 19. septembra na kanalu STAR LIFE

Published

on

Grejs i Frenki – nova komedija na kanalu STAR LIFE – „Komedija decenije, najbolja humoristička serija sa glumačkom postavom u zrelom dobu koju obožavaju mladi, komedija koja se gleda uz glasan smeh…“ ovo su samo neke od kritika kojima mogu da se pohvale “Grejs i Frenki”, a nije zgoreg pomenuti da su se okitile i sa 13 nominacija za Emi nagradu.

Hvaljena komedija jedne od autorke čuvenih “Prijatelja”, Marte Kaufman, stiže 19. septembra na kanal STAR Lajf (Sta Life), gde ćemo je gledati od ponedeljka do četvrtka u 21.00. Grejs (DŽejn Fonda) je stroga žena sa uspešnom karijerom, koja život gleda kroz tamne naočari. Frenki (Lili Tomlin) je slobodnog duha, umetnica za koju je i dalje sve u životu moguće, kojoj je čaša do pola uvek puna. Nјih dve nemaju ama baš ništa zajedničko, osim što su njihovi muževi višedecenijski poslovni partneri, pa moraju da se viđaju na zajedničkim okupljanjima. Dame nisu mogle ni da sanjaju da će ih muževi Robert (Martin Šin) i Sol (Sem Voterston) za nekoliko sekundi od “neprijateljica” pretvoriti u najbolje prijateljice. I to samo jednim priznanjem – oni su u poslovnoj, ali i u ljubavnoj vezi već 20 godina! Žele da izađu iz ormara, venčaju se i započnu zajednički život. I dok se četverac i njihova podjednako zbunjena odrasla deca suočavaju sa zamršenim posledicama razvoda, Grejs i Frenki shvataju da su na bizaran način jedna u drugoj pronašle srodnu dušu – prijateljicu za ceo život.

– Susrele smo se sa nekim zaista potresnim ispovestima žena koje su gledale seriju. Reč je o gledateljkama koje su se suočile sa užasnim stvarima u braku i životu, a one su nam otkrile da im je to što su gledale ovu seriju pomoglo da zadrže glavu iznad vode. Dalo im je nadu – poručuje Fonda, koja je sa Tomlinovom u stvarnom životu bliska prijateljica, iako sa svojim junakinjama iz serije nemaju suviše dodirnih tačaka.

– U stvarnom životu zaista ne pijem koliko to radi Grejs. Odnosno, ne pijem više toliko kao ona – objašnjava uz smeh poznata glumica, otkrivši i kako je „izlečila“ ovaj porok.

– Primetila sam da sa godinama sve teže podnosim tu radost mladosti (smeh). Čak i jedno piće, recimo, neki martini sa društvom uveče, učinilo bi da sam sutradan „na pola koplja“. Nije mi ostalo još previše dana na ovoj prelepoj planeti, i zaista ne želim da bilo koji od tih dana proživim sa pola snage. Naučila sam da cenim dar koji sam dobila – iskrena je glumica.

– Ova serija namenjena je svima onima kojima nameću uverenje da posle 50. godine treba da se povuku u starački dom i prepuste život mlađima. Ne verujem u to da je starost rezervisana za čekanje smrti. Smatram da se ovo doba sa pravom zove zrelim. Konačno uplovljavate u eru kada za vas više ne važe nikakva ograničenja. Ne morate da budete fini, da se ulizujete nebitnim ljudima. Ostalo vam je samo da dišete punim plućima – zaključuje Fondina koleginica u seriji i prijateljica u životu Lili Tomlin.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement