Connect with us

Emisije

USPON DIKTATORA – Novi dokumentarni serijal o rađanju NAJVEĆIH DIKTATORA 20. VEKA

U ponedeljak, 28. oktobra od 21.00

Published

on

Uspon diktatora – u ponedeljak, 28. oktobra od 21.00 na kanalu VIASAT HISTORY:

Ispričana kroz šest tematskih epizoda, ova serija istražuje kako diktatori dolaze na vlast uvidom u krhkost demokratije i zastrašujuću otpornost autoritarizma.

Snažan odlučujući lider će se pojaviti kada se za to steknu uslovi, ali postoji proces za osvajanje stanovništva. Oni moraju da se dopadnu narodu i izgrade kult ličnosti.

MUSOLINI PRVI FAŠISTA bio je majstorski govornik, Benito Musolini je preuzeo vlast u Italiji u oktobru 1922., četiri godine nakon završetka Prvog svetskog rata. Koristeći pretnju haosa, preuzeo je vlast pravnim udarom koji bi inspirisao mnoge diktatore. Sin ekstremno levičarskog aktiviste, Musolini je uživao podršku poslodavaca i mnogih veterana. Obećavajući italijanskom narodu povratak veličini, potiskivanjem komunista i suzbijanjem građanskih sloboda, osvojio je divljenje mnogih tokom 1920-ih i dostigao vrhunac svoje popularnosti tokom Etiopskog rata 1935. godine.

Sto godina nakon Musolinijevog uspona na vlast, zahvaljujući arhivima, amaterskim snimcima i svedočanstvima, istražujemo fašističku vlast i političku represiju koji su Italiju odveli u katastrofu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement