Connect with us

FILM

Ništa od GOSPODINA SMITA u MATRIX 4!

Published

on

Hugo Weaving otkrio je nedavno da je dobio ponudu da reprizira svoju ulogu agenta Smitha za Matrix 4, ali problemi oko usklađivanja rasporeda snimanja sprečili su ga da prihvati.

Smith je, naravno, predstavljen u originalnom Matriksu kao jedan od „Agentskih“ programa čiji je zadatak da spreči ljude da pobegnu iz simulirane stvarnosti (iliti Matrice) u kojoj ih mašine drže zatvorene u distopijskom okruženju. Zahvaljujući tome brzo je postao kultni negativac zahvaljujući izvedbi Weavinga, posebno zbog specifičnog hladnog robotskog načina na koji se odnosi prema protagonisti Neu (Keanu Reeves).

Smith se u nastavcima The Matrix Reloaded i Revolutions razvijao u sušperiornog negativca, samoobnavljajući se poput virusa i gotovo preuzevši Matricu pre nego što ga je Neo pobedio dopustivši mu da se „prebriše“. Iako je Smithova priča naizgled završila nastavkom Revolucije, isto bi se moglo reći i za Nea i Trinity (Carrie-Anne Moss). Međutim, potvrđeno je da se ovaj  par vraća u nadolazećem Matrixu 4, čija je premijera zakazana za 21. maj 2021.

Continue Reading
Advertisement