U serijalu „Đino u Italiji: Tajne juga“ koji je na kanalu 24Kitchen (četvrtak, od 13.00), gledaćete gurmansku avanturu koja započinje u gradu Tore del Greko u Napulju, gdje je Đino i naučio da kuva. Zahvaljujući ovom serijalu otkrićemo da je Đino prve kulinarske korake napravio u kuhinji svoje bake i majke.
Tore del Greko, smešten u podnožju planine Vezuv, mesto je sa kojeg Đino počinje kulinarsko putovanje po svojoj domovini. Pridružite se Đinu dok se priseća omiljenih jela iz detinjstva u kuhinji svoje tetke, i dok obilazi nekada omiljene restorane.
Iz epizode u epizodu, Đino će nam otkrivati deo po deo neverovatne kulinarske bajke koja seže daleko u prošlost njegove porodice. Od pravljenja pice po receptu none Flore do mešanja ragua dok se krčka, Đino je na kulinarskoj odiseji istražujući decenije kulinarske tradicije svoje porodice Dakampovih. Poznati kuvar putuje Italijom uzduž i popreko upoznajući se sa ženama koje su prehranile njegovu domovinu i oblikovale kulinarstvo Italije.
U petoj epizodi Đino na vespi putuje još južnije, u grad Salento, a zatim duž jadranske obale stiže u luku San Foka. Ovde upoznaje italijanskog prvaka u ronjenju na dah koji još uvek lovi ribu roneći s kopljem. Đino se priključuje lovu i traga za brancinom.
U narednom nastavku, Đino se vraća u Bazilikatu, kako bi istražio Polino, najveći nacionalni park Italije. Ovo je jedna od najbrdovitijih regija, gde su se doselile albanske izbeglice, bežeći od Turaka pre 500 godina. Njihovi potomci danas žive u predivnoj izolaciji.
Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE
Foto Promo