Connect with us

Emisije

ODBRANA EVROPE – dokumentarac na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

U nedelju, 22. septembra od 20.00

Published

on

ODBRANA EVROPEOd 17. septembra na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC utorkom u 22.00 (repriza nedeljom u 20.00)počinje emitovanje prve sezone šestodelnog dokumentarnog serijala “Odbrana Evrope”. Finska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Francuska…

Na putovanju kroz vreme gledaoci kanala NATIONAL GEOGRAPHIC otkriće na koji način je kreiranje granica ovih zemalja u prošlosti uticalo na stvaranje granica moderne Evrope, jer su granice te na kojima se piše istorija. Na njima se dešavaju najveći događaji i one su te koje kroje sudbine naroda. Kako to narodi brane svoje granice stalna je tema, počevši od Rimljana do današnjeg sukoba u Ukrajini. Način na koji je svaki od njih izabrao da to uradi je jedinstven – i vođen njihovim posebnim geografskim okolnostima.

Velika Britanija je ostrvo, Holandija je puna vode, Poljska nema fizičke granice tako da granice variraju, Španija je okružena morem sa 3 strane i planinama sa 4. Ova serija istražuje kako su vodeće nacije u Evropi izgradile, a zatim branile, ili barem pokušale da brane svoje granice tokom istorije od napada raznih osvajača.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

 

 

Continue Reading
Advertisement