Connect with us

NE PROPUSTITE

Dobro došli u moj svet – na RTS 2 od 10. marta!

Počevši od nedelje 10. marta gledaoci RTS 2 imaće priliku da u terminu nedeljom od 22.50 vide deset epizoda serijala “Welcome to my World” – “Dobro došli u moj svet” strane produkcije, u kome je predstavljen Andre Riju violinista, kompozitor i dirigent, vođa šezedesetočlanog orkestra ,,Johann Strauss’’ i nesumnjivo jedan od najpopularnijih muzičara našeg vremena. […]

Published

on

Počevši od nedelje 10. marta gledaoci RTS 2 imaće priliku da u terminu nedeljom od 22.50 vide deset epizoda serijala “Welcome to my World” – “Dobro došli u moj svet” strane produkcije, u kome je predstavljen Andre Riju violinista, kompozitor i dirigent, vođa šezedesetočlanog orkestra ,,Johann Strauss’’ i nesumnjivo jedan od najpopularnijih muzičara našeg vremena.

Proslavljen kao savremeni „kralj valcera“, na svojim koncertima koje održava širom sveta, od Meksika do Australije, Andre Riju, njegov orkestar i vokalni i instrumentalni solisti oduševljavaju publiku interpretacijama hitova klasične, popularne, filmske i evergin muzike. Njegovi koncerti su vatromet emocija:

“Muzika, a posebno valcer su veoma važan deo mog života” navodi  Andre Riju. “Ako delić muzike dotakne moje srce, dotaći će i vaše. Ova divna muzika mi omogućava da donesem svetu radost života i humor. Na mojim koncertima sve je dozvoljeno: smejanje, plakanje, igranje, pevanje. Emocije su tajna mog uspeha.”

U serijalu «Dobro došli u moj svet» gledaoci će imati priliku da upoznaju detalje iz života poznatog muzičara i da osete atmosferu sa koncerata iz svih krajeva sveta.

U prvoj epizodi «Bitanci dolaze» prikazan je koncert i prateća atmosfera u rodnom gradu Andre Rijua, Mastrihtu, kada na koncert, koji se održava na trgu Vrajthof, dolazi brojna publika iz  Velike Britanije.

Andre Riju je više od četrdeset godina u braku sa svojom suprugom Mardžori i živi u romantičnom zamku iz 1452. godine u Mastrihtu u Holandiji. Imaju dva sina i petoro unučadi.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement