Connect with us

TV

Napuštajući Neverlend – premijerno na HBO 10. i 11. aprila!

Dvodelni dokumentarni film „Napuštajući Neverlend“ (Leaving Neverland) istražuje odvojene ali paralelne priče dva dečaka koja su se sprijateljila sa Majklom Džeksonom. Džejms „Džimi“ Sejfčak imao je 10 godina, a Vejd Robson 7 godina, kada su sa svojim porodicama bili pozvani u čudesan svet Majkla Džeksona, očarani njegovim bajkovitim životom kada mu je karijera bila na […]

Published

on

Dvodelni dokumentarni film „Napuštajući Neverlend“ (Leaving Neverland) istražuje odvojene ali paralelne priče dva dečaka koja su se sprijateljila sa Majklom Džeksonom.

Džejms „Džimi“ Sejfčak imao je 10 godina, a Vejd Robson 7 godina, kada su sa svojim porodicama bili pozvani u čudesan svet Majkla Džeksona, očarani njegovim bajkovitim životom kada mu je karijera bila na vrhuncu. Kroz mučne intervjue sa Sejfčakom, koji sada ima 37 godina, i Robsonom, koji ima 41, kao i njihovim majkama, suprugama, braćom i sestrama, „Napuštajući Neverlend“ gradi sliku o kontinuiranom zlostavljanju, istražujući komplikovana osećanja koja su dovela oba muškarca do toga da se suoče sa svojim iskustvima nakon što su i sami dobili sinove.

U produkciji i režiji Dena Rida (HBO dokumentarac nominovan za Emija „Šarli Ebdo: Tri dana terora“, „Teror u tržnom centru“), oba dela dokumentarnog filma „Napuštajući Neverlend“ biće dostupna putem HBO GO usluge 8. marta. Na HBO kanalu će prvi deo biti emitovan 10. aprila u 20.00h, a drugi deo 11. aprila u istom terminu.

Dokumentarac je nedavno imao svetsku premijeru u okviru Special Events dela filmskog festivala Sandens 2019. Prve pohvale kritičara objavljene su u magazinima Roling stoun, koji je opisao „Napuštajući Neverlend“ kao „težak za gledanje, još teži za ignorisanje i nemoguć za zaboravljanje… portret hrabrosti“, Holivud riporter, koji je za film rekao da je „uznemirujuć, komplikovan i screparajući“ i Varajati, koji je istakao da je to „razarajuće snažno i ubedljivo svedočenje“.

Producent i reditelj filma „Napuštajući Neverlend“ je Den Rid, montažer je Džuls Kornel, pomoćnik producenta je Margerita Godin, direktor fotografije je takođe Den Rid, kompozitor je Čed Hobson, muzički producent je Stiv Meklolin. Izvršni producenti za HBO Documentary Films su Nensi Abraham i Lisa Heler. Urednici za Channel 4 su Danijel Perl, Tom Porter i Doroti Birn.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement