Connect with us

TV

HIT! Ekipa EXploziva u zatvoru u Zenici!

Večerašnji EXploziv (Prva, 18.40) donosi ekskluzivnu priču iz najpoznatijeg zatvora bivše Jugoslavije. Sazidan još u vreme Austrougarske, sve do današnjih dana ovaj zatvor je ostao simbol drakonske kazne za sve one iza čijih zlodela ostaju krvavi tragovi. Ti tragovi su ekipu EXploziva, Dejan Vučenovića novinara i snimatelja Seada Bogućanina, doveli do Zenice i do trojice […]

Published

on

Večerašnji EXploziv (Prva, 18.40) donosi ekskluzivnu priču iz najpoznatijeg zatvora bivše Jugoslavije.

Sazidan još u vreme Austrougarske, sve do današnjih dana ovaj zatvor je ostao simbol drakonske kazne za sve one iza čijih zlodela ostaju krvavi tragovi. Ti tragovi su ekipu EXploziva, Dejan Vučenovića novinara i snimatelja Seada Bogućanina, doveli do Zenice i do trojice počinitelja najtežih zločina.

Osuđeni na kazne od više od dvadeset godina zatvora, pred kamerom Prve televizije ispituju svoj odnos prema počinjenim delima i pokajanju. U zeničkom zatvoru trenutno boravi više od 700 osuđenika. Ovde zajedno služe više od 7000 godina kazne. Svoje zatvorske dane dele sa ubicama i ratnim zločincima sa sve tri nekada zaraćene strane. Među njima je godinama bio i Edin Gačić. Najpoznatiji begunac i serijski ubica Bosne i Hercegovine.

Večerašnji EXploziv donosi i odgovor na pitanje da li se opasnost od Edina Gačića mogla utvrditi pre nego što je pušten na slobodu.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement