Connect with us

TV

Počelo snimanje nastavka serije „Mile protiv tranzicije“ (FOTO)

U produkciji United media u ponedeljak 1. aprila u Beogradu je počelo snimanje nastavka legendarne serije „Mile protiv tranzicije“. Novi serijal, pod nazivom „Ujka novi horizonti“, gledaoci će imati prilike da gledaju na televiziji Nova S. Autor i scenarista popularne serije „Mile protiv tranzicije“ Srđa Anđelić stoji i iza ovog humorističkog serijala koji će premijerno […]

Published

on

U produkciji United media u ponedeljak 1. aprila u Beogradu je počelo snimanje nastavka legendarne serije „Mile protiv tranzicije“. Novi serijal, pod nazivom „Ujka novi horizonti“, gledaoci će imati prilike da gledaju na televiziji Nova S.

Autor i scenarista popularne serije „Mile protiv tranzicije“ Srđa Anđelić stoji i iza ovog humorističkog serijala koji će premijerno biti prikazan na jesen.

„Serija će biti i smešna i maksimalno ozbiljna. Suština je da naše društvo hrli u reformama, napreduje u svakom mogućem smislu, rezultati su fantastični samo jedan čovek i nekoliko njegovih drugova u to ne veruje. On se bori protiv tih reformi i progresa i napretka, na svaki mogući način. U toj borbi je dozvoljeno sve“, kaže Srđa Anđelić.

Glavnu ulogu „ujke“ tumači Nikola Đuričko. Inače, ujka je slučajni prolaznik koji sticajem okolnosti postaje zvezda borbe protiv EU. On preuzima na sebe sve nuspojave reformi, ukazuje na opasnost po navike i običaje i od malog čoveka se transofmiše u narodnog tribuna.

Sa svih strana (pre svega iz EU) stižu saveti i pretnje da mentalitet običnog čoveka mora da se menja. Ujka to shvata lično. Nehotično postaje zvezda YouTube-a. Iako uglavnom služi za sprdnju, on koristi svoj uticaj i sve više postaje značajan katalizator nezadovoljnog sveta. Priča počinje u trenutku slavlja zbog otvaranja nekoliko poglavlja za ulazak Srbije u EU. Ali, onda se pojavljuje Ujka.

„Ujka je profesor OTO-a koji je dobio otkaz zato što je hteo da izbaci engleski iz školskog programa. Dolazi da živi kod sestre Mace (Branka Katić) i njenog sina. Odatle počinje čitava peripetija, gde sa svojim pratiocima pokušava da zadrže tranziciju koliko god je to moguće“, kaže Nikola Đuričko.

Ujkinu sestru bliznakinju Macu (Miletovu suprugu) igra Branka Katić koja je „glas razuma“ u celoj priči.

Pored njih, ponovo nas očekuju brojni epizodni likovi, a sastavni deo serije je kao i u prethodnim sezonama, mini TV ekipa (snimatelj i tonac) koja svemu daje štimung dokumentarnosti.

Kao producent nekih od najgledanijih serija koje se emituju na ovim prostorima, kompanija United media je odmah prepoznala kvalitet serije i podržala je projekat u potpunosti.

Pored premijere ove serije, na Novoj S će na jesen ekskluzivno biti prikazana druga sezona „Senki nad Balkanom“ kao i četvrti nastavak hit serijala „Ubice mog oca“. Nova S dostupna je gledaocima u Srbiji preko SBB mreže, Total Tv-a, D3 i EON-a a dostupna je i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement