Connect with us

TV

Sve o seriji JUŽNI VETAR i novoj sezoni VOJNE AKADEMIJE!

EKIPE popularne serije „Vojna akademija” i hit filma „Južni vetar” (2018), koji je pogledalo više od 800.000 gledalaca, ovog proleća imaće pune ruke posla. Za 13 dana počinje snimanje serije „Južni vetar”, a u maju reditelj Dejan Zečević staće na čelo kolone i sa mladim vojnicima peti put nastaviti priču o „Vojnoj akademiji”. Tokom devet […]

Published

on

EKIPE popularne serije „Vojna akademija” i hit filma „Južni vetar” (2018), koji je pogledalo više od 800.000 gledalaca, ovog proleća imaće pune ruke posla. Za 13 dana počinje snimanje serije „Južni vetar”, a u maju reditelj Dejan Zečević staće na čelo kolone i sa mladim vojnicima peti put nastaviti priču o „Vojnoj akademiji”.

Tokom devet nedelja, počev od 7. maja, pa sve do 9. jula, pred „okom” kamere naći će se poznati junaci „Vojne akademije”, kojima se pridružuje 16 novih likova od čega troje novih kadeta. Mada ih nismo videli u četvrtom ciklusu, glumci Jelisaveta Orašanin i Miloš Timotijević vratiće se staroj družini i nastaviti svoju priču. Kako saznaju NOVOSTI, radnja pete sezone staviće u prvi plan Pilotsku akademiju, a mnoge scene snimaće se na aerodromu u Batajnici. Takođe, u predstojećim epizodama upoznaćemo se i sa zadacima Specijalne brigade Vojske Srbije.

– Svaki put se trudimo da nešto promenimo, ali nije lako uvek biti svež i drugačiji. Ipak, uspećemo da gledaocima ponudimo nešto novo – ističe Dejan Zečević. – Junaci „Vojne akademije” su različitih generacija, a svaka od njih nosi svoje probleme. To je i za publiku i za mene kao reditelja posebno zanimljivo. Zadovoljstvo mi je što imam priliku da sarađujem sa glumcima koji odrastaju sa ovim projektom, pa su oni klinci sa početka sada već zreli ljudi.

Dogodovštine mladića i devojaka u uniformi vraćaju se na RTS tokom 2020, kad će biti premijerno prikazan peti ciklus serije.

Krimi-triler „Južni vetar” sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi pobrao je simpatije gledalaca toliko da je reditelj Miloš Avramović odlučio da ga preseli i na mali ekran. Ipak, osim novih 10 epizoda predstojeće serije radiće se i nastavak filma, čija je premijera planirana na proleće sledeće godine. Nakon toga priču o mladom kriminalcu Petru Marašu gledaćemo na programu Radio-televizije Srbije u okviru istoimene serije, čije snimanje počinje 18. aprila, a trajaće oko tri meseca.

– Prva dva snimajuća dana provešćemo u Italiji, u Bariju. Potom odlazimo u Crnu Goru, a onda rad nastavljamo punom parom u Srbiji – otkriva Avramović i dodaje da je prvi deo filma „Južni vetar” podeljen u četiri dela, te da se snima još dodatnih 10 epizoda.

On naglašava da predstojeća serija i drugi deo filma (snimaće se od jeseni) predstavljaju dve zasebne priče. Radnja serije počinje tamo gde je ona iz prvog „Južnog vetra” stala – odlaskom Petra Maraša u zatvor. U ovom igranom programu delom ćemo videti kako protiče njegov boravak iza rešetaka, a prava drama počinje kad se mladi krimos dočepa slobode.

– Posle dužeg vremena na domaćoj televiziji gledaoci će moći da vide kako izgleda život u zatvoru, što će biti veoma interesantno – kaže Avramović. – Ovaj projekat radimo punim srcem i radujemo se svakom snimajućem danu. Nećemo izneveriti očekivanja publike i trudićemo se da priča napreduje.

S razlogom na „Južni vetar” nije stavljena tačka, već njih tri, a to pruža mogućnost za rad na nastavcima. Reditelj se nada da će ih doživeti i serija jer, kaže, materijala ima napretek.

– Biće mnogo novih likova i zapleta. Prednost stvaranja ove priče za mali ekran ogleda se u tome što mogu temeljnije da se bavim biografijom likova, njihovim karakterima i sudbinama, porodicom… Očekujte veoma zanimljivu priču sa glumcima koje ne viđamo često u srpskim projektima.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement