Connect with us

TV

TUGA! Umro Miša Janketić!

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, saopštio je JDP. Ostvario je brojne velike uloge u pozorištu, na filmu i televiziji. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. godine. U karijeri je ostvario uloge u više desetina filmova i TV serija, a […]

Published

on

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je u 81. godini, saopštio je JDP. Ostvario je brojne velike uloge u pozorištu, na filmu i televiziji.

Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. godine. U karijeri je ostvario uloge u više desetina filmova i TV serija, a takođe je brojne uloge ostvario u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član od 1960. godine.

Veliku popularnost kod televizijske publike donele su mu uloge u TV serijama „Sivi dom“ (1984-1985), „Bolji život“ (1987-1991), „Srećni ljudi“ (1993-1996), a u seriji „Porodično blago“ (1998-2002) igrao je glavnu mušku ulogu.

Dobitnik je značajnih glumačkih nagrada i priznanja, kao što su: Dobričin prsten, Nagrada Pavle Vuisić, Nušićeva nagrada za životno delo, Statueta Joakim Vujić, četiri Sterijine nagrade, Oktobarska nagrada grada Beograda, Statueta Ćuran, Nagrada Raša Plaović, dve godišnje nagrade JDP.

Bio je dugogodišnji profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement