Connect with us

NE PROPUSTITE

Neustrašiva – od 22. juna vikendom u 22.00 na RTS 2!

Published

on

Neustrašiva advokatica i višedecenijski borac za ljudska prava Ema Benvil, usred slučaja odbrane grupe Arapa pod sumnjom za pomaganje Islamskoj državi, preuzima i slučaj ponovne odbrane čoveka koji je (kako tvrdi, pod prisilom) početkom ovog veka priznao ubistvo maloletnice koje nije počinio, zbog čega je proveo 14 godina u zatvoru. Kopajući dublje u slučaj, ona otkriva zaveru povezanu sa političarima, britanskim i američkim obaveštajnim službama, i vojnom bazom gde su zataškani silovanja i ubistva. Emina borba za pravdu dovešće njenu karijeru i lični život u opasnost.

Ova dvokraka političko-špijunska priča u šest epizoda dobija filmski tretman, i u produkcionom i u narativnom smislu, te budući gledaoci mogu da očekuju zreo i odličan TV rad, koji, pored svega, u priču uvodi i važan motiv ugrožavanja privatnosti od vazda paranoidnog državnog aparata u eri podmaklog digitalnog pakla.

Glavna glumica, Helen Mekrori, je izvanredna u ulozi pravedne i hrabre Eme Benvil, a autori serije su se vidno nadahnuti i legendarnom britanskom serijom Edge of Darkness iz 1985. Sve u svemu, gledaocima će još jednom postati jasno zašto britanske krimi-serije važe za jedne od najkvalitetnijih.

Uloge: Helen Mekrori, Džonatan Forbes, Sem Svejnsburi…

Režija: Pit Trevis

Kreator serije: Patrik Harbinson

Continue Reading
Advertisement