Naslovna TV Kako je Deneris Targarjen naučila da leti zmajevima?

Kako je Deneris Targarjen naučila da leti zmajevima?

Šta god mislili o završnoj sezoni Igre prestola, oko jedne stvari nema rasprave: Emilija Klark je za ulogu Deneris Targarjen dala celu sebe.

Uloga Deneris, koja je na kraju nemilosrdno spalila Kraljevu Luku, a zatim je izbodena na smrt od strane svog dečka Džona Snežnog u najmanju ruku je gruba i tragična.

Deneris je takođe imala tu nesreću da gleda kako dvoje njenih najboljih prijatelja umiru ispred nje i kako gubi voljene zmajeve. Onda je usledilo saznanje da su je i njeni najbliži saradnici izdali, a zatim i da njen dečko, koji joj je rođak, polaže pravo na presto.

Ni Emiliji Klark nije bilo lako da tek tako iznese ovu tragičnu ulogu i pristane da bude Deneris koja će od pravedne vladarke, pod bremenom izdaje i straha, postati tiranin, ubijati civile, nedužnu decu.

Ali, Klark je odlično uradila posao “zločinca”. Puno je toga što je i paralelno sa glumom morala da nauči i da o tome vodi računa.

Tako je ispričala kako je zapravo naučila da “vozi zmaja”. Radi se o programiranom divovskom “zmaju” koji silovito zabacuje, a Klark je pored glume, morala da vodi računa da verodostojno prikaže letenje i drži stvari pod kontrolom.

Tu je i lažni jezik koji je morala izgovarati tako samouvereno i tečno kao da je pravi. Jednom se, ispričala je, tako uživela da je osmislila i ceo govor.

Nije joj, priznala je, bilo lako ni da se uživi u delove scenarije koji su toliko odstupali od njene ličnosti i onoga što je želela za Deneris.

Foto Promo

Čekirajte Obavezno

Igra sudbine 105. epizoda (petak, 3. jul): ŠOK! Hoće li se Mila i Una POTUĆI nad Aleksinom posteljom? Kome će pripasti Aleksino SRCE?

Komplikuje se situacija u životima Kanačkih i Ožegovića iz dana u dan sve više. Aleksa je i dalje u komi. Donka u...

Drugo ime ljubavi 36. i 37. epizoda, petak, 3. jul (prva, 19.15): Igor BESNI zbog Lolinog venčanja!

Karlo je sve više u problemu zbog venčanja koje nikako da počne. Svesna da je Irena opasna po Krpane, Julija napada Karla...

Igra sudbine 105. epizoda, petak 3. jul (Prva, 21.00): Šta to UNA radi nad Aleksinim uzglavljem? Od njenih reči MILA će IZGUBITI TLO POD...

Nova iznenađenja očekuju nas u 105. epizodi serije "Igra sudbine", a kako se čini - od šokova ćemo se teško oporaviti.

HIT! Snimaju se nova serija i film NEČISTA KRV! U podnožju AVALE niče staro VRANJE!

U podnožju Avale, početkom avgusta, oživeće staro Vranje. Ulicama koje se ubrzano grade uskoro će prolaziti Sofka, Mitke, Koštana, Hadži-Trifun, Tašana...

Kvadratura kruga, subota, 4. jul (RTS 1, 18.30): Nije svaka starost ISTA!

Ljubica Nikolić iz Banjana kod Gornjeg Milanovca ima 94 godine i energiju žene od 50 godina. Ljubica je još uvek bistrog uma,...