Borba titana, Đoković i Federer spektakl za sladokusce

Novak Đoković igra protiv Švajcarca Rodžera Federera u finalu Vimbldona. Susret počinje u 15.00 časova na Centralnom terenu. Direktan prenos je na Prvom program RTS.

Centralni teren biće poprište novog duela dve velemajstora teniske igre. Njihov 48. duel odlučuje ko će do nove titule na Vimbldonu. Novak brani titulu, a do sada ih je osvojio četiri. Federer je u pohodu na svoj deveti trofej u Londonu. Ovo je njigovo četvrto međusobno finale. Švajcarac je slavio u prvom 2012. godine, da bi Đoković uzvratio 2014. i 2015.

Stari znanci, među kojima više nepostoje tajne. Odlučiće sitni detalji, a tas će prevagnuti na stranu onoga ko bude mirniji, sigurniji i skoncentrisaniji u odlučujućim momentima. Gledaoci treba da se pripreme za pravi spektakl, jer to je ono što će prižiti ova dva maga „belog” sporta.

Prvi servis biće, možda i glavno, oružje koje će obojica „prizivati” u trenucima kada se lomi rezultat. Novaku on funkcioniše odlično na ovom turniru. Takođe, i Federer je sjajan server. Videćemo sve što ovu igru čini uzbudljivom. Pregršt „nemogućih” poteza. Stizanja onoga što je naizgled neuhvatljivo. Pogađanja linije, sjajnih voleja, slajsova, naravno i grešaka. Sve ono što publiku neće ostaviti ravnodušnom.

Podrška sa tribina biće na strani Švajcarac, koji uživa veliko poštovanje londonske publike. Đoković ima svoju publiku, tako da ni njemu neće nedostajati aplazu i povici sa tribina.

Novak Đoković i Rodžer Federer igraju svoj 48 duel. Naš teniser je slavio u 25 mečeva, a protivnik u 22. Poslednji put igrali su u polufinalu mastersa u Parizu prošle godine. Naš as je dobio taj meč sa 2:1 (7:6, 5:7, 7:6).

Susret na Centralnom terenu počinje u 15.00 časova. Prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti, a tok meča pratite na našem portalu.