Connect with us

FILM

Da li ste spremni za CRNU MALU SIRENU? Ovo je nova ARIJEL!

Published

on

Pravu pometnju među obožavaocima crtaća o najpoznatijoj princezi „ispod površine mora“, sireni Arijel, čiji nas igrani film očekuje uskoro, napravila je vest da će poznatu devojku zaljubljenu u pevanje na morskoj hridi, druženje sa karipskim rakom Sebastijanom i jednog zgodnog mladog princa „sa obale“ u predstojećem filmu igrati – crnkinja.

Holivudska produkcija, očigledno rešena da sve nove filmske junake „oboji“ u crno, rešila je da i sa Arijel učini isto, te je glavnu rolu podarila mlađanoj Halle Bailey, glumici, ali i drugoj polovini popularnog ženskog tinejdž benda Chloe x Halle.

Logično, fanovi ove mlade umetnice i muzičke grupe bili su oduševljeni tim podatkom, ali istu radost nije podelio i ostatak sveta.

Društvene mreže su se usijale, te je za tili čas osvanuo pokret koji stoji iza haštega #NotMyAriel, a koji je na Tviteru pokrenuo bojkot nadolazećeg filma.

Ipak, producenti smatraju da obožavaoci male sirene ne bi trebalo da budu tako isključivi, jer je junakinja bajki Hansa Andersena, koju je kasnije na televiziji i velikom platnu oživeo Dizni, kao i sam Andersen – Dankinja. A kako oni tvrde – nisu svi Danci belci. Ima i crnaca. Upravo ovo, kao i obrazloženje da Arijel živi u moru, odnosno u okeanu, čija se teritorija, smatraju oni, ne deli na države i rase, te je sasvim opravdano da mala sirena ne mora biti crvenokosa belkinja izrazito plavih očiju.

Tu teoriju podržala je i Džodi Benson, glumica koja je u originalnom crtaću pozajmila glas Arijel, tvrdeći da glumci moraju svojim umećem da dočaraju dušu lika koji tumače, a da je to kako izgledaju i koje im je boje koža – nebitno.

Mi, ipak, smatramo da crna Arijel nije puka slučajnost i da je razlika između one male sirene na koju smo navikli i ove na koju ćemo se tek privikavati – značajna. Šta vi kažete?

https://www.instagram.com/p/Bzjo72VhdS2/?utm_source=ig_embed

Continue Reading
Advertisement