Naslovna FILM Da li ste spremni za CRNU MALU SIRENU? Ovo je nova ARIJEL!

Da li ste spremni za CRNU MALU SIRENU? Ovo je nova ARIJEL!

Pravu pometnju među obožavaocima crtaća o najpoznatijoj princezi „ispod površine mora“, sireni Arijel, čiji nas igrani film očekuje uskoro, napravila je vest da će poznatu devojku zaljubljenu u pevanje na morskoj hridi, druženje sa karipskim rakom Sebastijanom i jednog zgodnog mladog princa „sa obale“ u predstojećem filmu igrati – crnkinja.

Holivudska produkcija, očigledno rešena da sve nove filmske junake „oboji“ u crno, rešila je da i sa Arijel učini isto, te je glavnu rolu podarila mlađanoj Halle Bailey, glumici, ali i drugoj polovini popularnog ženskog tinejdž benda Chloe x Halle.

Logično, fanovi ove mlade umetnice i muzičke grupe bili su oduševljeni tim podatkom, ali istu radost nije podelio i ostatak sveta.

Društvene mreže su se usijale, te je za tili čas osvanuo pokret koji stoji iza haštega #NotMyAriel, a koji je na Tviteru pokrenuo bojkot nadolazećeg filma.

Ipak, producenti smatraju da obožavaoci male sirene ne bi trebalo da budu tako isključivi, jer je junakinja bajki Hansa Andersena, koju je kasnije na televiziji i velikom platnu oživeo Dizni, kao i sam Andersen – Dankinja. A kako oni tvrde – nisu svi Danci belci. Ima i crnaca. Upravo ovo, kao i obrazloženje da Arijel živi u moru, odnosno u okeanu, čija se teritorija, smatraju oni, ne deli na države i rase, te je sasvim opravdano da mala sirena ne mora biti crvenokosa belkinja izrazito plavih očiju.

Tu teoriju podržala je i Džodi Benson, glumica koja je u originalnom crtaću pozajmila glas Arijel, tvrdeći da glumci moraju svojim umećem da dočaraju dušu lika koji tumače, a da je to kako izgledaju i koje im je boje koža – nebitno.

Mi, ipak, smatramo da crna Arijel nije puka slučajnost i da je razlika između one male sirene na koju smo navikli i ove na koju ćemo se tek privikavati – značajna. Šta vi kažete?

View this post on Instagram

Proud.

A post shared by Chloe and Halle (@chloexhallebailey) on

Čekirajte Obavezno

HIT! Tihomir Stanić snima seriju NOBELOVAC o Ivi Andriću! Uloge dobijaju Dara Džokić, Branka Katić, a EVO ko će glumiti ANDRIĆA!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Dimitrije Vojnov otkriva za FILM I TV: Zašto se VUK KOSTIĆ nikada nije pojavio u DRŽAVNOM SLUŽBENIKU!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

FILM i TV vas vodi na snimanje filma i serije TOMA! Ovako je bilo na AVALI! (FOTO)

Krajem jula 2020. godine počela je realizacija igranog filma „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića (reditelj filmsko-televizijskog serijala „Montevideo“ i tvorac serije „Senke...

Milica Pavlović na STUBU SRAMA zbog serije PEVAČICA! Napale je SESTRE JELENE MARJANOVIĆ!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!