Connect with us

NE PROPUSTITE

KATARINA VELIKA – od 4. oktobra na HBO!

Published

on

Nova četvorodelna drama „Katarina Velika“ (Catherine the Great), sa Helen Miren i Džejsonom Klarkom u glavnim ulogama, očekuje nas od 4. oktobra u 20.00 na HBO kanalu.

„Katarina Velika“ se bavi političkim i seksualnim intrigama na dvoru najmoćnije žene monarha u istoriji. Katarina (Helen Miren) je imala vrhovnu vlast u Rusiji gotovo polovinu 18. veka – odlučna, nezavisna, briljantno inteligentna i seksualno slobodna, predstavljala je definiciju savremene žene. Mini-serija prati Katarinu do kraja njene vladavine kroz strastvenu aferu s ruskim vojnim komandantom, Grigorijem Potemkinom (Džejson Klark). Usred skandala, intrige i kolosalnog sukoba, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. U nemogućnosti da se javno venčaju i čuveni po svom bludu, razvili su jedinstven i blizak odnos, pobeđujući neprijatelje i formirajući Rusiju kakvu znamo danas.

Serija je HBO i Sky koprodukcija, a režirao ju je Filip Martin, dok scenario potpisuje Najdžel Vilijams. Izvršni producenti su Helen Miren, Filip Martin, Dejvid Tompson, Čarli Patinson i Kristin Hili.

Continue Reading
Advertisement