Connect with us

TV

SINTIJA ERIVO kao Areta Frenklin u novoj sezoni NATIONAL GEOGRAPHIC serijala GENIJE

Published

on

Sintija Erivo (“Harijet”, ”Boja purpura”), dobitnica nagrada: Toni, Emi i Gremi tumačiće ikonu muzike Aretu Frenklin u nastavku Emijem nagrađivanog serijala,”Genije”.

Izvršni producent i glavni izvršni producent  serije je Suzan-Lori Parks (“Jači/Slabiji”).

Izvršni producenti su: Brajan Grejzer i Ron Hauard, muzički mogul Klajv Dejvison,  izvršni direktor i predsedavajući direktor Atlantik rekordsa Krejg Kalman i Ken Biler iz Fox 21 television Studios i Imagine Television Studios.  

Društvo za očuvanje nasleđa Arete Frenklin pridružuje se radu ekipe “Genije: Areta”, prvom igranom serijalu o životu kraljice soul muzike

Snimanje počinje u novembru 2019, a svetska premijera se očekuje 2020.

National Geographic, u saradnji sa Imagine Television Studios i Fox 21 Television Studios, objavio je da će glumica Sintija Erivo, nagrađivana nagradama: Toni, Emi i Gremi (“Harijet”, Brodvejska produkcija “Boja purpura”) tumačiti lik Arete Frenklin u sledećem nastavku Emijem nagrađivanog serijala Genije:Areta. Sezona koja dolazi biće prvi autorizovani serijal o životu proslavljene kraljice soul muzike. Snimanje počinje u novembru 2019, a premijera je zakazana za 2020. na kanalu National Geographic u 172 države i na 43 jezika.

Serijal će prikazati neke od Aretinih najpoznatijih pesama iz bogatog kataloga firme Warner Music, uključujući “I Never Loved a Man (The Way I Love You)”, “Chain of Fools”, “Don’t Play That Song”, “Since You’ve Been Gone” i “Baby I Love You”. Biće prikazana i Aretina izvođenja pesama “I Knew You Were Waiting for Me“, ”Freeway of Love“ i “Sisters Are Doin’ It for Themselves”. Sintija Erivo će izvoditi mnoge pesme iz Aretinog bogatog repertoara.

“Za mene, Areta Frenklin je inspiracija još od kada sam bila devojčica.”, kaže Sintija Erivo. ”Njena snaga, strast i duša vidljivi su u njenom nasleđu, ne samo kao umetnika već i kao humanitarca i borca za ljudska prava. Imati priliku da oživim njeno nasleđe i pokažem dubinu njene duše, humanosti i njenu genijalnost, prava je čast. Ono što znam i što sam naučila o svom glasu, odnosno, o snazi toga šta kao umetnik mogu da uradim sa glasom – sve sam to naučila od Arete. Osećam se veoma privilegovano i uzbuđeno što mogu da podelim sa svetom njenu genijalnost.”

“Sintija Erivo me je prosto oduvala. Ne samo da je neverovatna i s punim pravom nosi status zvezde, ona je i vedrog duha i ima neverovatnu dubinu kao umetnik.”, smatra Brajan Grejzer. “Sintija je idealna osoba da tumači dirljivu, humanu priču koja krije Aretinu genijalnost.”

Rođaka gospođe Frenklin, Sabrina Ovens kaže: ”Serijal GENIJE odaje počast Areti i odlična je potvrda njenog nasleđa. Sintija Erivo je neverovatna umetnica predivnog glasa!” 

“Neverovatno talentovana Sintija Erivo je odličan izbor da glumi muzičku ikonu Aretu Frenklin.”, kaže Kerolajn Bernstin, izvršni potpredsednik autorskog sadržaja i dokumentarnih filmova za National Geogrpahic. “Kao nastavak uspešnog osvajanja nagrade Toni za ulogu u “Boja purpura” i njen rad na predstojećem filmu “Harijet”, jedva čekamo da vidimo kako će Sintija pretočiti svoje glumačko umeće u ulozi kraljice soul muzike.”

Sintija Erivo je dobitnica nagrada Toni, Emi i Gremi, koja je dospela na bine Vest Enda i Brodveja u predstavi  “Boja purpura” i postala prava ikona na velikom platnu. Erivo će glumiti u ostvarenju Kasija Lemonsa pod nazivom “Harijet”, u kojem će preneti nasleđe Harijet Tubman na veliko platno.

Na malim ekranima, glumiće u HBO serijalu “Autsajder”, zasnovanom na romanu Stivena Kinga pod istim nazivom. Erivo će glumiti sa Dejzi Ridli i Dejvidom Ojelovom u željno iščekivanom naučnofantastičnom filmu “Hodajući haos”, reditelja Daga Limana i u filmu Džona Ridlija ”Igla u vremenskom plastu sena” sa Orlandom Blumom, Frideom Pintom i Leslijem Odomom Mlađim. Erivo treba da glumi i bude izvršni producent mjuzikla u produkciji Vorner brosa, o američkoj bajci o “Ripu van Vinklu”.

GENIJE je dramatična priča o najbriljantnijim inovatorima, koji istražuje njihova neverovatna dostignuća zajedno sa njihovim strastvenim i složenim ličnim odnosima. Treća sezona serijala istraživaće muzičku virtuoznost Arete Frenklin, njenu neverovatnu karijeru i trajan uticaj koji je ostvarila u muzici i kulturi širom sveta. Dobitnica nagrade Gremi, Areta je bila čudo u svetu gospel muzike kao i istaknuti borac za ljudska prava, i smatra se jednim od najboljih pevača u poslednjih 50 godina. Osvojila je nebrojena priznanja tokom svoje karijere. 

Areta nije znala da čita muziku, ali je sama naučila da svira klavir. Sa 12 godina počela je da snima pesme i peva na turnejama sa ocem. Potpisala je prvi ugovor sa Columbia Records sa 18 godina. Godine 1966. prešla je u Atlantic Records, gde je snimila mnoge od svojih poznatih pesama. Godine 1979. započela je 40-godišnje prijateljstvo i saradnju sa Klajvom Dejvisom. Ta saradnja  iznedrila je nekoliko uspešnih pesama, kao i najbolje prihvaćenu i najbolje prodavanu pesmu njene karijere, “I Knew You Were Waiting (For Me)”, duet sa Džordžom Majklom. Legendarna pevačica jedna je od najprodavanijih muzičkih umetnica svih vremena, sa ukupnom prodajom albuma od 75 miliona primeraka tokom karijere. Država Mičigen, u kojoj je rođena, proglasila je njen glas prirodnim dobrom.

Suzan-Lori Parks, pisac pozorišnih komada, nagrađivana Pulicerovom nagradom za predstavu “Jači/Slabiji“, izvršni je producent serije Genije: Areta. Imagine Entertainment udružuje se sa Warner Music Group za treću sezonu čiji će izvršni producenti ponovo biti Brajan Grejzer, Ron Hauardi Frensi Kalfo. Čuveni muzički producentKlajv Dejvis i predsednik i glavni izvršni direktor Atlantik rekordsa, Krejg Kalman takođe su se pridružili ekipi kao izvršni producenti. Izvršni producenti su i Ken Biler (Genije: Ajnštajn, Genije: Pikaso), DžiDži Priker i Rejčel Šejn (MWM Studios) i Sem Sokolov (EUE Sokolow). Dijana San pridružuje se ekipi u ulozi izvršnog producenta. Ana Kalp iz Imagine Entertainemnt je izvršni producent zajedno sa Piterom Aftermanom.

National Geogrpahic, emitovala je premijeru prve sezone serijala Genije u kojem je Džefri Raš tumačio lik briljantnog fizičara Alberta Ajnštajna. Biler je bio glavni izvršni producent i autor za serijal, nagrađen sa nekoliko nagrada Emi, pod nazivom Genije: Pikaso i Genije: Ajnštajn. Serijal Genije: Ajnštajn osvojio je 10 nominacija za nagradu Emi, uključujući i Neverovatni serijal, kao i nominacije za Zlatni globus i SAG nagradu za Raša. U narednoj sezoni, Genije: Pikaso, AntonioBanderas je tumačio lik španskog slikara i imao sličan uspeh kao svoj prethodnik, osvajajući sedam nominacija za nagradu Emi, od toga dve pobede, kao i nominacije za Zlatni globus i nagradu SAG za Banderasa.  

Imagine ima dugu istoriju rada na vanvremenskim i kulturno značajnim filmovima, serijama i dokumentarcima iz sveta muzike, uključujući i film nagrađen Oskarom, ”8 milja”, dokumentarac nagrađen Gremijem “Bitlsi: Osam dana nedeljno ‒ godine turneja”, kritički nagrađivani dokumentarac “Pavaroti”, kao i televizijsku dramu nagrađenu Emijem, “Imperija”. Firma je bila producent i filma “Get on Up” Džejmsa Brauna i mnogih dokumentaraca, uključujući i “Džej Zijev stvoren u Americi”, ”Keti Peri: Deo mene” i “Nekada su bila braća: Robi Robertson i bend”, kao i šestu sezonu serijala “Imperija”. Imagine razvija i filmsku verziju mjuzikla “Tik,Tik… eksplozija!” sa rediteljem Linon-Manuelom Mirandom, kao i dokumentarac o čuvenom muzičaru Luju Armstrongu.   

Continue Reading
Advertisement