Connect with us

TV

S TAMAROM U AKCIJI – šta nas očekuje u novoj epizodi 1. novembra od 21.00 na RTS 1!

Published

on

Radovan (56) i Jasmina (52) su se upoznali u selu Kovačice, gde je Radovan dolazio u posetu kod sestre. Jasmina je bila udovica sa dva sina, koji sada imaju svoje porodice. Nakon udaje za Radovana, prešla je da živi na njegovo porodično imanje u selu Velika Ivanča kod Mladenovca.

U braku su dobili petoro dece: Bojana (16), Veljka (15), Jovanu (13), Stefana (10) i Danijela (8). Imaju dve kuće jednu preko puta druge ali su obe veoma stare i neuslovne za život.

Nemaju vodu, od pre tri godine nemaju ni struju, koja je isključena zbog velikog duga. Radovan izdaje zemlju pod zakup, uzgajaju životinje i odžavaju imanje komšinice koja živi u inostranstvu i – svi ti prohodi omogućavaju tek puko preživljavanje mnogočlane porodice.

Istini za volju, oboje suprnika bi mogli i bolje da se snađu u životu. Brigu o porodici preuzeo je najstariji sin, Bojan, koji je osvojio simpatije čitavog Tamarinog tima. On je upisao srednju ugostiteljsku školu, da bi što pre mogao da zarađuje za svoju braću i sestre, a velika mu je želja da ih sve odškoluje.

Njegov brat Veljko ima oštećen sluh, nosi slušni aparat, teško priča i mnogo je vezan za Bojana, svuda ide sa njim.

Jovana je jedina devojčica i kao i sva deca, bori se za svoje mesto sa braćom. Poverila je da bi volela da ima svoj kutak jer za sada svi spavaju u jednoj prostoriji.

Pavlovići nemaju kupatilo, ni kuhinju. Najstariji sin je organizovao braću i sestru da zajedno povremeno nadniče u selu, da bi i oni doprineli obezbeđivanju novca za sređivanje barem jedne od njihovih kuća. Tamarina ekipa i je u tome pomogla svim srcem.

Uz pomoć opštine, obezbedili su prvo novo brojilo za struju, a su onda redom uveli vodu, kanalizaciju…

U ovoj epizodi videćete sve lepote kojima se diči opština Mladenovac, manastire na Kosmaju, banju Selters a podsetićemo se i kako su živeli Mladenovčani s krajem 19. i početkom 20. veka.

Peta epizoda osme sezone serijala „S Tamarom u akciji“ je na programu u petak 1. novembra, u 21.00, na Prvom programu Javnog servisa.

Continue Reading
Advertisement