Naslovna FILM KOMBANK DVORANA prva u regionu postala vlasnik RGB+laserskog bioskopskog projektora

KOMBANK DVORANA prva u regionu postala vlasnik RGB+laserskog bioskopskog projektora

Nakon samo godinu i po dana od otvaranja potpuno rekonstruisanog objekta, Kombank Dvorana nastavlja da obogaćuje i unapređuje svoje tehnološke performanse. Naime, kako bi posetioci kultnog mesta, iz zemlje, ali i sa svih meridijana uživali u visokom kvalitetu sadržaja na filmskom platnu, u Velikoj sali Kombank Dvorane je prvi put u regionu instaliran RGB+ laserski bioskopski projektor.

Zahvaljujući sredstvima odobrenim po osnovu konkursa Filmskog Centra Srbije za digitaliziaciju, najveća sala u Dvorani, koja broji 1382 mesta,  je pored svih multifunkcionalnih karakteristika i zahavljujući svojoj akustičnosti, na ovaj način postala najbolje opremljena bioskopska sala u Srbiji i regionu.

RGB+ laserska projekcija se odlikuje po svojim karakteristima da stvara neverovatan osećaj realnost boja i u skladu sa digitalnim bioskopskm standardom dostiže 98.5% stvarnosti između žive slike i ono što vidimo na bioskopskom platnu.

Izvor svetlosti je za 30% jači u odnosu na druge projektore i sa 20% više kontrasta. Uz generisanja 12 svetlosnih lumena po watu električne energije instalirani RGB+ laserski projektor  štedi i do 70% električne energije.

Tako će sada, a u kombinaciji sa vrhunskom audio opremom, ugođaj gledanja filmova u velikoj sali Kombank Dvorane postati jedno sasvim novo i posebno iskustvo.

Nesumnjivo, ovo je poslednja reč tehnologije bioskopskog projektora i tek nakon samo nekoliko instaliranih projektora ovog tipa u svetu, Beograd i Srbija su dobili priliku da budu među odabranima.

Čekirajte Obavezno

Igra sudbine 107. epizoda, sreda 8. jul (Prva, 21.10): Aleksa se BUDI IZ KOME, ali IMA AMNEZIJU! Luka ŽELI da UBIJE “BRATA”!

Ako ste mislili da ste u seriji IGRA SUDBINE videli sve što ste mogli, naš odgovor je - niste videli NIŠTA. Sledi...

Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Piše Dijana Maksimović Onima kojima se dopalo ostvarenje Gordana Kičića "Realna priča", obradovaće vest da će od jeseni gledati i...

Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Glumac Vuk Kostić, uz nezaobilaznog Miloša Bikovića poslednjih godina obeležio je domaći TV program. Uz glavnu rolu inspektora Aleksandra Jakovljevića u hit...

IGRA SUDBINE 106. epizoda: Matija skida rukavice – ALEKSA MORA DA UMRE! Vreme je ZA PRLJAVU IGRU!

Još samo jedan dan deli nas od nastavka uzbudljivih dešavanja u seriji IGRA SUDBINE čiju 106. epizodu gledamo 7. jula na TV...

Drugo ime ljubavi 44. i 45. epizoda – utorak, 7. jul: Ko stoji iza sumnjivih smrti Karlovih žena?

Tamara nailazi na neočekivanu pomoć Irene, koja joj obećava da neće objaviti priču o sumnjivim smrtima Karlovih bivših žena.