Naslovna TV 45 godina BRANKA KOCKICE! Idol dece ili ogorčeni glumac?

45 godina BRANKA KOCKICE! Idol dece ili ogorčeni glumac?

Ove godine se navršava četiri i po decenije od emitovanja prve epizode omiljene dečje emisije u bivšoj Jugoslaviji “Kocka, kocka, kockica”.

– U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. U njemu je sve lepo, u njemu je sve nežno. U njemu se sve raduje… – pevao je Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, voditelj popularne emisije Televizije Beograd. Njegov pozdrav “tatatatira” i danas mnogi pamte.

Priprema za snimanje prve epizode trajala je godinu dana, a nakon 10 epizoda na uredničko mesto je došla Biserka Pejović, koja je taj posao radila do 1994. godine kad je “Kockica” ukinuta.

Branko i “Tatatatirci” decu su učili o svetu i svakodnevnim životnim stvarima, pričali su o zagađenju prirode, ishrani, zdravlju…

Kroz emisiju su prošli brojni poznati glumci i pevači, te nekoliko hiljada mališana koji su dolazili iz čitave tadašnje Jugoslavije.

Iako je Kockica mnogim generacijama ostao u sećanju kao topla osoba, novinarka Žana Gauk svoj je doživljaj glumca ispričala za “Lola magazin”.

– Branko, je li danas teže nasmejati decu s obzirom na to da im je dostupno toliko medija? – pitala ga je novinarka.

Kockica je zaurlao:

– Kakva su to glupa pitanja? To je glupo. Kako ja mogu reći je li lakše ili teže. Vi umišljate da sam ja pedagog. Ja sam samo glumac. Ja nikoga nisam nasmejavao ni učio. Imao sam tekst pred sobom i to sam čitao. Nikoga nisam odgajao. Šta da ti na to odgovorim, u pi** mat**inu.

Nedavno je opet šokirao kad je izjavio da nikad više ne bi radio sličnu emisiju.

– To je naporno, a ja sam star. Mislim da deca ništa ne gube zbog činjenice da televizije više ne emituju emisije poput onih koje sam stvarao. Ovi što su kao mali gledali emisiju sada su veliki, a među njima ima mnogo smeća – izjavio je Branko Kockica.

Čekirajte Obavezno

Film “REALNA PRIČA” pretočen je u seriju “MAMA I TATA SE IGRAJU RATA” – na programu RTS od 17. oktobra.

Dogodovštine porodice Radisavljević koju je publika upoznala u filmu "Realna priča" nastavljaju se, a kreator serije i glavni glumac Gordan Kičić poručuje...

IGRA SUDBINE 151. epizoda – petak, 25. septembar: ŠOK! Ada pravi SAČEKUŠU Sofiji i LUKI u MATIJINOJ SOBI! GOTOVI SU!

Pročitajte još Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI! Konačno je došlo...

Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI!

Još jedno uzbudljivo veče uz seriju Igra sudbine proteklo je kao i uvek - žestoko. Bilo je tu svega, i intrige, i...

Urgentni centar 6. epizoda – četvrtak, 24. septembar: Mašan Lekić juri SERIJSKOG SILOVATELJA!

Dr Sara Kolarov primećuje da je Nina Nikčević uznemirena, i tada joj Nina saopštava da je izgubila bebu, usled spontanog pobačaja. Taj...

Tate 95. epizoda – četvrtak, 24. septembar: Miona zatiče Vladu i Simče KAKO SE LJUBE! (PRVA, 20.00)

PROČITAJTE JOŠ Igra sudbine 150. epizoda – četvrtak, 24. septembar: ŠOK! Sofija umesto VUKAŠINA zapošljava SVOG ČOVEKA! A evo i koga…