Naslovna TV NACIONANA GEOGRAFIJA na Festivalu nauke – Planeta ili plastika

NACIONANA GEOGRAFIJA na Festivalu nauke – Planeta ili plastika

TV kanal National Geographic je predstavio svoju izložbu na temu „Planeta ili plastika“  u okviru trinaestog izdanja Festivala nauke, najveće manifestacije u oblasti promocije nauke i obrazovanja, koji se održavao na Beogradskom sajmu od 5. do 8. decembra.

Svoj doprinos festivalu kanal National Geographic je dao kroz prikaz devet fotografija nagrađivanog autora Rendija Olsona. Izložba je deo dugoročne međunarodne inicijative National Geographic brenda „Planeta ili plastika“, s ciljem da se smanji potrošnja plastike za jednokratnu upotrebu.

National Geographic kao globalni brend, ima jedinstvenu poziciju da se uhvati u koštac sa ovom temom na najbolji mogući način – kroz realističan prikaz pravog stanja zagađenosti planete i naučni pristup ovom gorućem problemu od čijeg rešavanja zavisi opstanak planete.

U okviru štanda ovog globalnog lidera sa bogatom istorijom naučnih otkrića i istraživanja, bio je postavljen i providni kockasti kontejner sa plastičnim otpadom, kao primer koliko plastike u Srbiji za svega 30 minuta potroši 30.000 ljudi – koliko ih je posetilo ovogodišnji Festival nauke.

Za posetioce festivala je bio pripremljen specijalni kviz na temu „Planeta ili plastika“, a oni koji su bili tačni u odgovorima na poklon su dobili National Geographic platnenu torbu koju mogu da koriste umesto plastičnih kesa.

Tema ovogodišnjeg festivala je bila “Razotkrivanje”, a posvećena upravo razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća. Na festivalu je učestvovalo više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije i iz inostranstva.

Čekirajte Obavezno

HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

Miloš Biković ove godine ima uloge u, po mnogima, najznačajnijim srpskim filmovima "Košare" i "Žetva". On ih i sam smatra takvim jer...

Aleksandar Radojičić za FILM i TV otkriva sve o filmu i seriji KOŠARE – Osećam se kao da sa BIKOVIĆEM SLUŽIM VOJSKU!

Piše Jovana Vukašinović PROČITAJTE JOŠ I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete...

I Ognjen Amidžić u seriji PEVAČICA! A evo KOGA će GLUMITI poznati voditelj! Nećete VEROVATI!

Glumačkoj ekipi serije "Pevačica" pridružio se i Ognjen Amidžić, a voditelj će igrati sebe, pa će, prema scenariju, u svojoj emisiji intervjuisati...

Serija PEVAČICA: EVO ko će igrati Jeleninu SVEKRVU – vračaru ZORICU, a KO će biti SAŠA POPOVIĆ!

Nataša Ninković prihvatila da igra Zoricu Marjanović. Ona je izvrsna glumica koju nikad nismo gledali u ulozi vračare, kaže Gaga Antonijević o...

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!